Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
RELIKVIJA SV. FRANJE U SPLITU: U ponedjeljak i utorak u samostanu sv. Frane na Obali

RELIKVIJA SV. FRANJE U SPLITU: U ponedjeljak i utorak u samostanu sv. Frane na Obali

'Svima upućujemo poziv da budete dionici ovih duhovnih događanja'

Povodom osamstote obljetnice kako je sv. Franjo primio stigme, svečeva relikvija dolazi iz Asiza u Hrvatsku. U splitskom samostanu sv. Frane na Obali boravit će dva dana, u ponedjeljak, 30. rujna i utorak 1. listopada.

Svečani dolazak relikvija bit će u ponedjeljak u 18.20 sati. Slijedi molitva Večernje, a nakon toga euharistijsko slavlje koje predslavi mons. Zdenko Križić, splitsko-makarski nadbiskup. U koncelebraciji će biti franjevci konventualci iz svih samostana u Hrvatskoj, jer toga dana slavimo zaštitnika naše Provincije sv. Jeronima. Nakon mise bit će čašćenje relikvije.


Utorak je sveta misa u 7.30 sati. U 17.30 sati relikvija će biti izložena u crkvi sv. Frane kako bi vjernici mogli u osobnoj pobožnosti promišljati o svetosti sv. Franje. U 18.30 sati bit će pjevana Večernja. Sveta misa je u 19 sati. Nakon mise slijedi čašćenje relikvije sv. Franje i blagoslov prije odlaska u drugi samostan.

U četvrtak završava trodnevna priprava za blagdan sv. Frane. Nakon večernje svete mise slijedi obred preminuća sv. Oca Franje.
U petak 4. listopada svečano slavimo blagdan sv. Frane. Svete mise su u 7.30, 10 i 19 sati. Euharistijsko slavlje u 19 sati predslavit će mons. Tomislav Rogić, biskup šibenski.

'Neka nam susret sa sv. Franjom donese obilne duhovne plodove.
Svima upućujemo poziv da budete dionici ovih duhovnih događanja', poručuju iz Splitsko-makarske nadbiskupije.

Vaša reakcija na temu