Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: HNK Split SPLIĆANI VANI VS. STRANCI U SPLITU 'Bio sam oduševljen energijom, navijačima, atmosferom...'
Naš grad Piše: Dalmatinski portal

SPLIĆANI VANI VS. STRANCI U SPLITU 'Bio sam oduševljen energijom, navijačima, atmosferom...'

'Hajduk je sve', kaže Remus Dimache

Rođeni Rumunj Remus Dimache, solist Baleta HNK Split, prije 21 godinu je došao u grad pod Marjanom i ostao zauvijek. S bratom Romulom obogatio je kazalište, a obojica su pronašli sreću u Splitu u kojem su i zasnovali obitelj.

Prvi put je s bratom došao na ljetovanje 2001. godine. Inače, gotovo odmah nakon školovanja je preko Mađarske i Rijeke izabrao 'najluđi grad na svitu'.

- Kada sam dolazio u Split, razmišljao sam kako će biti kratko. Međutim, oduševio nas je grad i postao je naš životni izbor - kaže Remus. 

Otkriva nam, s velikom dozom ponosa, kako je značajnu odluku o ostanku u Splitu odigrao Hajduk.

- Jednostavno sam bio oduševljen tom energijom, navijačima, atmosferom... A tek kada je bio prvak! Hajduk je sve - s puno ljubavi prepričava. 

Ono što mu zna zasmetati je dašak ljubomore koja se zna osjetiti. 

- Ali to nije specifičnost samo jednog grada, to je univerzalna 'vrlina' koja se možda viši osjeti kada ste izloženi i uspješni - iskren je. 

Uspoređujući rodni Bukurešt i grad koji je izabrao za život, kao najveću prednost Splita ističe 'easy living'. Sviđa mu se način života, klima, filozofija 'pomalo', totalno u pozitivnom smislu.

- Bukurešt ima četiri milijuna stanovnika, Split 160.000, što samo po sebi dovoljno govori o razlici u kvaliteti življenja. Ovdje ste svugdje praktički za deset minuta, a tamo po dva sata provedete u prometu. Međutim, da živimo brat i ja u većem gradu imali bismo možda više mogućnosti, dosta je centralizirana i umjetnost. Ali, ne žalimo ni trenutka, Split je naš grad - zaključio je Remus Dimache u našem serijalu 'Splićani vani vs. stranci u Splitu', koji provodimo u okviru projekta 'Naš grad'. 

Vaša reakcija na temu