Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Split će živjeti karnevalskim životom deset dana i noći

Split će živjeti karnevalskim životom deset dana i noći

Čak 16 potprograma obilježava ovogodišnji krnjeval, a novost je i Boat party, za koji će ulaznicu dobiti 100 najboljih maski

U subotu počinje desetodnevna vladavina maškara u Splitu, a ključeve Grada predat će na Rivi gradonačelnik Ivo Baldasar meštrovici krnjevala Nives Ivanković.

Kako je ovogodišnji karneval u duhu ljubavne tematike, gradonačelnik je Odisej, a glumica Penelopa. Odisej u subotu odlazi na pučinu, a na Rivi kreće veliki Zumba plesni party.

Čak 16 potprograma obilježava ovogodišnji krnjeval, a novost je i Boat party, za koji će ulaznicu dobiti 100 najboljih maski odabranih tijekom subotnjih plesnih programa. Također, inkluzijski disco party Ples s anđelima uključen je u program karnevala prvi put otkada se organizira.

Sve detalje oko kanevala mogu se pogledati na stranicama www.krnjeval.com, što je također novost. Stranica se svakodnevno ažurira.

Program krnjevala predstavili su danas u ime organizatora, Centra plesa, Miljen Chovan, zatim Petar Grimani koji predstavljao Cukune, direktorica TZ- Split Alijana Vukšić te Pero Fullhouse, zadužen za dio glazbenog programa. Također, i Mirna Mrčela iz udruge Sehaliah koja organizira Paškare, maškare za životinje. Pozirala je strpljivo i kujica Lukrecija tražeći sebi dom kod dobrih ljudi.

- Kako se u Centru plesa pleše čak 20-ak plesova, ove godine nas očekuje plesni karneval, ali osim plesa, Split će živjeti karnevalskim životom bogatog programa svih deset dana i noći. Prepuno je svega, a tako i treba biti na krnjevalu. Bit će dosta iznenađenja, a ideja je da uključimo sve građane Splita. Organiziramo kompleksan karneval koji bi u budućnosti trebao privući i inozemne goste - kazao je organizator.

Karneval uključuje cirkusne i plesne radionice, poseban poziv je upućen djeci, za koje će dovesti niz inozemnih umjetnika, a tetama i roditeljima su poručili da su čak i organizirali autobuse za prijevoz djece. Nema nagrada za djecu, nema grupnih maski kako bi svi bili ravnopravni i bili taj dan upravo ono što žele.

Vrhunac je, naravno, na pokladni utorak, 17. veljače, ali o tome više, kazali su organizatori, kako se bude bližio taj dan.

Šentenca će se, spomenimo sada, čitati na Peristilu u 22 sata, a Krnje će biti spaljen na Gatu sv. Nikole. Nakon što Krnje plati glavom za sve grijehe, na Rivi će Noa&Funkblasters bend održati koncert.

- Apsolutno neće biti kiše - odgovorio je na upit ima li alternativno rješenje za preseljenje u zatvoreni prostor.

Ozbiljno je dodao potom da prate vremensku prognozu i da bi trebalo biti sve u redu. Dodajmo da su čari cirkusko-plesnog ritma pokazali već artisti na konferenciji za medije.

Ove godine krnjeval stoji 200 tisuća kuna, otprilike duplo manje nego prethodnih godina, a program, prema najavama, nikada raznovrsniji.

- Intencija je da manifestacija postane prepoznatljivi turistički proizvod zbog koje će gosti dolaziti i u predsezoni - kazala je Vukšić.

Vaša reakcija na temu