Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Split i bio&bio se vole: Ovdje žive 'ćakula', splitski šušur i 100% certificirana ekološka hrana
Promo Piše: Sponzorirani sadržaj

Split i bio&bio se vole: Ovdje žive 'ćakula', splitski šušur i 100% certificirana ekološka hrana

Organska hrana je dokazano nutritivno superiornija, sigurnija te ukusnija, stoga ni ne čudi da Splićani sve više, kupujući za sebe i svoju obitelj, biraju upravo organske proizvode iz bio&bio trgovina

Svježe i mirisne jagode, jabuke, neodoljive lubenice, ukusni krastavci, rajčice i zelena salata… Uz njih su ljeto, osvježenje i obilje vitamina na dohvat ruke. No, iznimno je važno da su sva hrana i proizvodi koje svakodnevno koristimo organski, bez pesticida, neurotoksina, GMO-a i ostalih štetnih tvari koje nam mogu ugroziti zdravlje. Najveći izbor organskog voća, povrća i dnevnih eko namirnica nalazi se upravo u bio&bio trgovinama, prvom domaćem lancu trgovina koji se od početka odlučio za proizvode isključivo s eko certifikatom. 

'Vjerujemo da je bavljenje organskim proizvodima cjelovita filozofija življenja koja ima ekološke, ekonomske i etičke komponente i beskompromisno smo joj posvećeni', ističe Jadranka Boban Pejić, suvlasnica bio&bio trgovina.

Iako je organskim uzgojem trenutno u svijetu pokriveno svega 2% ukupne obradive površine,  zanimljivo je da bi rastom za samo 1% uklonili iz okoliša više desetaka milijuna kilograma    štetnih pesticida*.

U trgovinama potražite više od 1.000 domaćih proizvoda 

bio&bio je već dva desetljeća poznato odredište ekološki osviještenih Splićana, koji biraju kvalitetu, okus i zdravlje kupujući u jedinom domaćem lancu na čijim se policama nalazi 100% certificirana ekološka hrana. Među ukupno 4.500 proizvoda u kategorijama hrane, dodataka prehrani i kozmetike nalazi se i 1000 domaćih proizvoda, vrhunske kvalitete. 


Domaće svježe organsko voće i povrće, svjež organski beskvasni kruh s eko imanja Zrno, certi-ficirani organski proizvodi iz kategorije hrane i pića, cjelovitih dodataka prehrani, prirodne  kozmetike te ekoloških proizvoda za održavanje kućanstva, dostupni su svakodnevno na tri lokacije u Splitu: R. Boškovića bb, City Center One te novootvorenoj trgovini u Mall of Split. U svakoj od njih čeka vas i nasmijana splitska ekipa, bio&bio savjetnici koji će rado 'proćakulati' s vama, odgovoriti na sva pitanja, pružiti savjete u vezi zdravog života, preporuke kod odabira proizvoda te ideje za zdrave i ukusne obroke. 

Zašto je organsko bolje? 

Organska poljoprivreda čuva tlo, pitku vodu i zrak. i ključna je za očuvanje bioraznolikosti, pogotovo pčela. Tako uzgojena hrana, osim što je ukusnija, ne sadrži štetne tvari koje negativno utječu na naše zdravlje.

Neka su istraživanja pokazala da više od 25% kupaca u Hrvatskoj radije bira organske proizvode, ali ih često ne znaju prepoznati. Srećom, u bio&bio trgovinama na to ne trebate misliti jer se na njihovim policama nalazi isključivo certificirana 100% organska hrana.


*izvor: Zeleni priručnik, Planetopija 2008.

Vaša reakcija na temu