Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Splitski bend Ocean objavio dugoočekivani dupli album 'Kad me pogledaš'

Splitski bend Ocean objavio dugoočekivani dupli album 'Kad me pogledaš'

Album produciran u suradnji s poznatim svjetskim producentima: Phil Anderson (Power Studio) , Sefi Carmel (Simple Minds, Rod Stewart), Peter Dowset (Abbey Road Institute London), Andres Mayo (2 Grammy Award for Mastering), Will Borza (La Recordist). Izdavač: Mosquito Records, Split

Splitski bend Ocean je početkom travnja predstavio svoj dugoočekivani dupli album pod nazivom 'Kad me pogledaš'. Radiofoničan je to i pitak pop album na kojem grupa predstavlja svoje nove singlove kao i ponajbolje radijske uspješnice u zadnjih nekoliko godina. Ukupno 20  pjesama na dva CD-a prava su poslastica za ljubitelje 'morskih' balada, brzih i melodičnih pop-funky singlova s virtuoznim sax dionicama te snažnih pjevačkih refrena. Posebnu pažnju na ovom duplom albumu uzimaju gotovo do savršenstva dovedene vokalne izvedbe Stjepana Radića, Marice Vilibić, Gordana Bulića, Bernarde Bruno, Eme Kuzmanić...  Sve redom iznimni splitski pjevači/ice čije izvedbe osvajaju na prvo slušanje. To je ono što posebno krasi ovaj album od prve do zadnje pjesme. 


Kao kompletan autor na ovom albumu Dino Pleština je pokazao i stilsku i žanrovsku slojevitost u glazbenom rukopisu kao i u produkciji aranžmana. Iz pjesme u pjesmu nižu se i stilske i žanrovske promjene koje albumu donose  potrebnu svježinu ali ne remete ritam i atmosferu albuma koji osvaja skladnim i melodičnim refrenima.

Posebno se ističe i upada u oči broj suradnika i glazbenika koji su svirali i sudjelovali u nastanku ovog albuma. Gotovo da nema poznatijeg  splitskog studijskog glazbenika koji na neki način nije bio dio ove priče. Od Siniše Kovačića Kemije, Dražena Bogdanovića i Željka Milića na fascinantnim saksofon dionicama, Zlatka Brodarića, Mira Alduka i legendarnog ali na žalost preminulog splitskog virtuoza Mladena Maguda na gitarskim dionicama. Na bubnjevima slušamo doprinos koji su dali ponajbolji hrvatski bubnjari Jan Ivelić Pele, Marko Lazarić i Branimir Gazdik, na basu Josip Žaja dok su izvrsni prateći vokali na ovom albumu djelo fascinantne Brankice Brodarić, Mladena Maguda, Tea Brajčića i Vesne Ivić


Unutar duplog CD boxa na posebnoj knjižici od 20 kolor stranica bend je uz stihove vrlo opširno i do u detalje pobrojao i popisao sve zaslužne glazbenike i producente koji su sudjelovali na snimanju svake pjesme  na ovom albumu. 

Posebno se ističu suradnje s poznatim svjetskim producentima poput Phila Andersona, Sefi Camela (Simple Minds, Rod Stewart), Peter Dowset (Abbey Road Institute London), Andres Mayo (Grammy Award Mastering), Will Borza (La Recordist) te iznimno veliki producentski doprinos Mahira Sarihodžića iz Long Play Studija  u Sarajevu 

Na službenoj Facebook stranici benda s preko 6250 fanova, može se pročitati veliki broj pohvala koje ovaj splitski autorski bend gotovo svakodnevno dobiva od svojih fanova diljem Hrvatske, ali i šire regije. 

Iako se bend isključivo bavi svojim autorskim i studijskim radom, sve učestaliji su pozivi obožavatelja koji ovaj splitski bend žele čuti i vidjeti uživo na koncertima diljem hrvatske ali i regije...


Evo što kažu članovi benda o koncertnim planovima.

- Istina je! Od naših fanova diljem regije a tu mislimo na cijelu Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Srbiju, Sloveniju, u zadnje vrijeme dobivamo jako puno poziva za koncertna gostovanja...Na žalost, zbog studijskih i poslovnih obaveza do sada nismo bili u mogućnosti udovoljiti svim ovim zahtjevima naših obožavatelja. U zadnje dvije godine bend je bio izrazito fokusiran i zauzet autorskim i studijskim radom, pripremanjem albuma te snimanjem novih pjesama, nastupali smo uživo uglavnom na direktan poziv koncertnih organizatora ili radijskih i tv postaja prilikom promocije novih singlova i video spotova, poput nastupa na HRT u emisiji 'Dobro jutro Hrvatska' ili u emisiji 'Music Pub' Zlatka Turkalja na HRT 2  prilikom promocije singla 'Vrime ljubavi'. Svjesni smo da nas naši fanovi sve više žele i vidjeti i čuti uživo pogotovo sada nakon izlaska  novog albuma. Pozivi nam stalno dolaze iz svih krajeva Hrvatske. U razgovorima smo s nekoliko agencija i managera koji su pokazali interes za  organizaciju serije koncertnih nastupa po Hrvatskoj, ali i regiji gdje imamo veliku bazu fanova. Osobno, svi smo previše zaposleni i netalentirani za taj managerski dio posla, ali bit će... Radi se na tome...Tijekom svibnja nastupit ćemo  uživo na HTV-u u emisiji 'Kod nas doma', gdje ćemo predstaviti novi album i izvesti uživo nekoliko najboljih pjesama s albuma. Bit će to izvrsna prilika da predstavimo nove singlove, ali i da šira javnost još malo bolje upozna naš glazbeni opus kao i nove članove benda. Svi smo veliki zaljubljenici u glazbu i sve što radimo je iz čiste ljubavi i  potrebe  koja nas za sada čini sretnima i zadovoljnima. 


Bend trenutno završava snimanje dva video spota za singlove 'Život bez tebe' i trenutnu radijsku uspješnicu baladu 'Sve što volim tvoje oči čuvaju' koja se trenutno nalazi i na top listi Radio Dalmacije. 

Spotovi u režiji Matka Petrića će biti premijerno predstavljeni na HTV-u prilikom nastupa uživo u emisiji 'Kod nas doma' u svibnju 2019. 

Album je objavljen u izdanju splitskog nakladnika Mosquito records i digitalno objavljen na svim vodećim svjetskim digitalnim platformama. Također, od 20. travnja album će biti dostupan i u prodaji u CD trgovinama u Hrvatskoj ali i u regiji. 

- Pozivamo sve da nas posjete na našoj Facebook stranici ili YouTube kanalu - zaključili su.

Vaša reakcija na temu