Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Splitski gitaristički kvartet nastupa u Njemačkoj i Luksemburgu

Splitski gitaristički kvartet nastupa u Njemačkoj i Luksemburgu

Splićani odlaze na festival na kojem će nastupiti i jedan od najpoznatijih gitarista današnjice - Pavel Steidl

Splitski gitaristički kvartet u petak odlazi na međunarodnu koncertnu turneju u Njemačku i Luksemburg. U subotu, 11. travnja, Kvartet će održati koncert u okviru 4. Međunarodnog gitarističkog festivala u Augsburgu (Njemačka) na kojem će večer prije nastupiti i jedan od najpoznatijih gitarista današnjice - Pavel Steidl.

U srijedu, 15. travnja, Splitski gitaristički kvartet će održati koncert u okviru ciklusa koncerata 'Musique des Nations' u kojem se predstavljaju komorni sastavi iz različitih zemalja Europske unije, a koji organizira međunarodna organizacija 'UFF - L'Union fait la force'. Tom prilikom Kvartet će, između ostalog, izvesti i djela nagrađivanih hrvatskih skladatelja - Vlade Sunka i Ivana Božičevića te time dati svoj doprinos u promoviranju hrvatskog glazbenog stvaralaštva u europskom kontekstu. Suorganizator ovog koncerta je Hrvatsko društvo Luksemburg.

Splitski gitaristički kvartet je osnovan 2010. godine s ciljem obogaćivanja splitske gitarističke scene. Kvartet čine nagrađivani splitski gitaristi, bivši učenici splitske glazbene škole i studenti Umjetničke akademije: Kajo Milišić, Josip Dragnić, Goran Cetinić Koća i Martin Andrijašević. Za vrijeme trogodišnjeg djelovanja Kvartet je održao niz samostalnih koncerata, a izvedbe Kvarteta su više puta emitirane u radijskom eteru (HR Radio - Treći program, HR Radio Split). Na programu Splitskog gitarističkog kvarteta se uz obrade i djela originalno napisana za ovu vrstu sastava, često nalaze i skladbe domaćih autora, što je u skladu sa težnjom članova Kvarteta da podrže hrvatsko glazbeno stvaralaštvo. 

Od 2013. godine djelovanje Splitskog gitarističkog kvarteta financijski potpomaže Odjel za kulturu i umjetnost Grada Splita.

Vaša reakcija na temu