Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Vicko Bilandžić Splitski glumac dočekao nećake iz Ukrajine: 'Ona je ponijela privremene štake, tisuće pitanja i kofere šarma. On balun, kopačke i nadu'
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

Splitski glumac dočekao nećake iz Ukrajine: 'Ona je ponijela privremene štake, tisuće pitanja i kofere šarma. On balun, kopačke i nadu'

'Nitko nema suza za pokazivanje'

Strahote rata (u Ukrajini) i izvlačenje najranjivijih iz tog pakla u emotivnoj je objavi na društvenim mrežama opisao glumac splitskog HNK Vicko Bilandžić. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

'Ona je ponijela svoje privremene štake, tisuće pitanja i kofere šarma. Ostavila je bivšu najbolju prijateljicu koja je ljuta već više od pola mjeseca uz optužbe da je navodno kopira frizurom (a ustvari ona godinama kopira nju). I to je ono što joj je ostalo za drugo polugodište petog razreda. I Split.

On je ponio balun, kopačke i nadu da će naći klub kao Černomorec, ako ne bit će IT inženjer. Njegova Nastja je u nekom hotelu u Moldaviji čeka bus za Prag i brine se je l' Prag Prag ili selo pored Praga. Njih 19 iz Telegram grupe su se razmilili svijetom u 3 dana. Al grupa radi... Prate vijesti, bacaju baze, hvale protuzračnu obranu Odesse...

Trener mu piše, glavu gore, ratovi prolaze nogomet ostaje. Danas mu je 16. rođendan.

Nitko nema suza za pokazivanje.

Tati sam im obećao sve što bi i sam želio čuti, i to sam i mislio.  Naš razgovor je bio kratak i isprekidan:

'Što ćeš ti?'

'Kad svi krenu idem i ja, neću se skrivati ko pacov!'

'Razumijem, čuvaj se!'

Dida ih je prekrcao meni u Temišvaru i vratio se nazad baki. Vidjet će što će, sad je miran kaže. Bojim se da je meni jasnije nego njemu.

Osim njih, u Odessi su ostavili svoju Odessu. Još netaknutu.

To je samo jedna mala obiteljska priča, Ukrajinaca ima 47m. Već je preko 1,5m moralo pobjeći. Bar 500.000 ovakvih priča u samo 12 dana. I tek je počelo.

Budite dobri prema svima njima, molim vas.

Ako ste u nedoumici je l' ovo lajk ili podrška ili grozno ili smajlić ili šok ili tužno - ovo je srce. Samo srce im treba.'

Ovim je riječima, otkrio nam je, opisao priču svojih nećaka, jednu u nizu sličnih. Naime, njegova supruga Irina Čaban Bilandžić rodom je iz Odese, a u Splitu živi dugo godina gdje je prvakinja Baleta HNK.


Vaša reakcija na temu