Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Splitski virtuozi turneju započinju u Dubrovniku

Splitski virtuozi turneju započinju u Dubrovniku

Posjetit će šest gradova

Komorni orkestar Splitski virtuozi utemeljen je 2012. godine u Splitu, a čini ga jedanaest istaknutih profesionalnih splitskih glazbenika pod umjetničkim vodstvom internacionalno renomiranog violista i dirigenta Wladimira Kossjanenka. Brojne kritike hrvatskih i inozemnih novina s oduševljenjem prate koncerte komornog orkestra od prvog nastupa do danas.

Na Jadranskoj turneji posjetit će šest gradova. Turneja kreće u subotu 10.06. iz Kneževog dvora u Dubrovniku, a nastavlja se  u nedjelju 11.06. u Jedriličarskom klubu Marine Kaštela.  U ponedjeljak 12.06. koncert će se održati u  Hrvatskom domu Split, u utorak 13.06. u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru, u srijedu 14.06. u Istarskom narodnom kazalištu u Puli te u četvrtak 15.06. u katedrali u Senju.

Koncerti u Dubrovniku, Splitu i Zadru su dio drugog Dalmatinskog ciklusa što je nastavak prošlogodišnjeg hvaljenog prvog Dalmatinskog ciklusa zastupajući glazbenu tradiciju Splita u suradnji s Dubrovačkim simfonijskim i Zadarskim komornim orkestrima.  'Dalmatinski ciklus Hrvatskog doma Split predstavio je uistinu virtuozne glazbenike. Komorni orkestar Splitski virtuozi pod dirigentskom palicom Wladimira Kossjanenka oduševio je izborom programa i prekrasnom sugestivnošću umjetničke izvedbe. Mislimo da bez ustručavanja možemo reći da Split ima komorni orkestar koji bi svojom vještinom i pristupom oduševio i najveće svjetske koncertne dvorane', opisali su kritičari.

Koncerti Splitskih virtuoza u Dubrovniku, Zadru, Puli i Senju održavaju se uz potporu Ministarstva kulture i medija RH, a koncert u Splitu uz podršku Grada.

Vaša reakcija na temu