Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović SUBOTA Predavanje o temi UNESCO i scenska umjetnost

SUBOTA Predavanje o temi UNESCO i scenska umjetnost

U Hrvatskom domu

U subotu, 14. rujna u Hrvatskom domu upriličit će se predavanje i rasprava o temi UNESCO i scenska umjetnost.

Predavanja i raspravu pod naslovom UNESCO i scenska umjetnost koju će pozdravnim govorom otvoriti ministrica kulture i medija dr.sc. Nina Obuljen Koržinek, organizira Ministarstvo kulture i medija povodom 45. obljetnice upisa Povijesnog kompleksa Splita i Dioklecijanove palače na Popis dobara svjetske baštine UNESCO-a. 

Dio je to Think art konferencije koju uz Konzervatorski odjel Split Ministarstva kulture i medija organiziraju Filozofski fakultet u Splitu, Umjetnička akademija u Splitu i Hrvatski dom Split od 12. do 14. rujna 2024.

'Ishodišna je točka skupa upis Povijesne jezgre grada Splita s Dioklecijanovom palačom na Popis dobara svjetske baštine UNESCO-a, gotovo pola stoljeća poslije. Svrha skupa je prikazati različite primjere upravljanja povijesnim lokalitetima, razmijeniti iskustava o njihovoj revitalizaciji utemeljenoj na izvedbenim umjetnostima te ponovno razmotriti prezentaciju arheološke baštine kroz izvođenje scenskih i glazbenih umjetničkih djela. 

Najmarkantniji je primjer Peristila Dioklecijanove palače u Splitu, koji je  od 1956. do 1961. godine istražen i prezentiran kako ga danas vidimo', poručuju iz Ministarstva kulture i medija. 

Za vrijeme konferencije održat će se Peristil vibrez festival na kojem će nastupiti maestro Ivo Pogorelić i Zagrebački solisti te glazbeni duo, klavirist i violinist Igudesman & Joo i Billy Cobham.

Vaša reakcija na temu