Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Svjetski poznata elektro-pop atrakcija stiže u Split: Na bedemu Cornaro sutra natupa GusGus!

Svjetski poznata elektro-pop atrakcija stiže u Split: Na bedemu Cornaro sutra natupa GusGus!

Live nastupi GusGusa specifični su i hvaljeni od strane glazbene kritike i publike

Ljubitelji kvalitetne glazbe doći će na svoje u subotu, 20. srpnja, kada će na bedemu Cornaro gostovati GusGus, svjetski poznata elektro-pop atrakcija koja dolazi s Islanda.

Nastali su 1995. godine u Reykjaviku kao umjetnički kolektiv posvećen filmu, no uskoro su se okrenuli elektroničkoj glazbi i nisu pogriješili. Ubrzo nakon osnivanja zamjećuju ih znalci s britanske nezavisne etikete 4AD s kojom Islanđani potpisuju ugovor, te postaju naširoko poznati i rasprodaju nastupe diljem svijeta. Njihovi live nastupi i improvizacije privukli su na suradnju neka od slavnih imena elektro i pop scene poput Björk, Moloko, Depeche Mode i Sigur Ros.

Dosad su izdali deset studijskih albuma, od kojih je najveći uspjeh ostvario 'Arabian Horse' iz 2011. godine, no uglavnom su ostali vjerni zvuku stvorenom u 90-ima. Poznati su po eklektičnom zvuku i nekonvencionalnoj fuziji techna, trip-hopa i housea, uspješno ukomponiranoj s drugim glazbenim žanrovima, a sami svoj stil nazivaju techno-soul.

Live nastupi GusGusa specifični su i hvaljeni od strane glazbene kritike i publike, a takav je bio i onaj na šibenskoj Tvrđavi sv. Mihovila prije dvije godine, također u organizaciji Collage Eventsa. Plesalo se tada čitav nastup na rasprodanoj tvrđavi, a atmosfera je ponijela i Islanđane koji su publiku nazvali prekrasnom, a tvrđavu sv. Mihovila jednim od najljepših mjesta na kojima su svirali.

Zanimanje za karte krenulo je od same najave da Islanđani stižu. Posljednje ulaznice u prodaji preko sustava entrio.hr i croatia tickets.

Prije GusGusa, publiku će zagrijavati AM:PM, splitski elektronički dvojac kojeg čine Antonio Milina i Milan Pivalica.

Za visoku razinu produkcije, zvuka i rasvjete zadužen je provjereni Brace Radović, a publici možemo samo poručiti neka budu spremni na ples od 20 do 24 sata.


Vaša reakcija na temu