Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot TUŽNA VIJEST Preminuo omiljeni splitski glazbenik, kantautor Neno Simunić

TUŽNA VIJEST Preminuo omiljeni splitski glazbenik, kantautor Neno Simunić

Bavio se i slikarstvom

Splićane je pogodila još jedna tužna vijest. Preminuo je omiljeni skladatelj, kantautor Neno Simunić. 

Simunić je rođen 1951. godine, a prve javne nastupe imao je 1970. Kao kantautor nastupao je 1975, a 1979.  godine prvi put gostuje na HTV-u u emisiji Zdravo mladi s autorskom skladbom 'Šetao sam tako sam.' Dugogodišnji je sudionik mnogobrojnih hrvatskih festivala. Autor je glazbe i stihova i na engleskom. 

Rezultat dugogodišnjega kantautorskog rada je više od 250 vokalno-instrumentalnih skladbi. Dugi niz godina koncertira diljem Hrvatske i izvan nje (Italija, Danska, Švedska, Norveška, Slovenija), kao i sa svojim country pop rock bendom Westaste s kojim je snimio i promotivni album Westaste live s poznatim svjetskim hitovima iz 70-ih i 80-ih u country pop rock stilu. Posljednja turneja po Skandinaviji rezultirala je radom na prvom putopisnom romanu pod nazivom Viking, mala princeza i ja. Roman je u fazi realizacije.

Bavio se i slikarstvom. Održao je nekoliko samostalnih i sudjelovao u više skupnih izložbi.

Bio je dugogodišnji je član Hrvatskog društva skladatelja i Hrvatske glazbene unije.


Vaša reakcija na temu