Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot YouTube TUŽNA VIJEST Umro je glumac Duško Valentić

TUŽNA VIJEST Umro je glumac Duško Valentić

Proslavila ga je uloga Papundeka u 'Velom mistu'

Glumac Duško Valentić preminuo je u 75. godini. Pokojnog glumca proslavila je uloga Papundeka u seriji 'Velo misto', a iza sebe je imao više od 50 filmskih i televizijskih uloga, dok je u matičnom kazalištu Gavella preskočio stotku.

Bio je iznimno ponosan na svoje slavonske korijene. Dvaput je pao razred u zagrebačkoj VII. gimnaziji, te dok još nije položio maturu upisao je Akademiju dramske umjetnosti u Zagrebu. Prvi put se pred kamerom pojavio u igranom filmu 'Imam dvije mame i dva tate'.

S 27 godina doživio je kliničku smrt. Tijekom služenja vojske u šest mjeseci imao je tri upale pluća i tijelo mu je bilo 'prekrcano' penicilinima.

- Sjećam se svega, te se situacije ne zaboravljaju. Tunel, svjetlo, sve što piše u knjigama - istina je - rekao je tada  Duško za 24 sata.

Vaša reakcija na temu