U Makarskoj počeo program 'Grad bez kina'
Dokuma Film Festival Piše: Dalmatinski portal

U Makarskoj počeo program 'Grad bez kina'

Projekcije će se održavati svako druge subote, završno s 9. svibnja

Projekcijom nagrađivanog dokumentarnog filma Tatjane Božić 'Ljubavna odiseja', na Valentinovo pred ispunjenom dvoranom u Vatrogasnom domu u Makarskoj,  započelo je drugo izdanje programa Grad bez kina u organizaciji udruge Dokuma iz Makarske te partnerstvo Grada Makarske.

Program se sastoji od sedam dokumentarnih naslova, a nastavlja se projekcijom dokumentarnog pobjednika Sarajevo Film Festivala 'Goli' redateljice Tihe Gudac te 'Djecom tranzicije' novinara Matije Vukšića. Projekcije će se održavati svako druge subote, završno s 9. svibnja.

U 2014. godini je udruga Dokuma, kroz Grad bez kina i DokuMA Film Festival, prikazala 40 dokumentarnih naslova koji su privukli preko 3000 gledatelja. Zahvaljujući tome je EU komisija za audiovizualno stvaralaštvo Creative Europe odlučila dodijeliti sredstva iz programa razvoja publike za treće izdanje Grada bez kina, koje će se održati iduću zimu u Makarskoj.

Drugi DokuMA Film Festival će se održati od 3. do 7. lipnja 2015. te će uz bogati filmski sadržavati i popratni koncertni program. Želja organizatora je da DFF bude 'festival kvalitetnih sadržaja koji će posjetitelje zabaviti od sumraka do zore'.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(2782, "");
Pregledaj komentare
29