Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
U trgovini Borovo najavljena predstava 'Postolar i vrag', provjerite zašto je GKM-ova ekipa odabrala to mjesto

U trgovini Borovo najavljena predstava 'Postolar i vrag', provjerite zašto je GKM-ova ekipa odabrala to mjesto

U predstavi igraju Ana Gruica Uglešić, Mia Vladović, Nada Kovačević, Matija Grabić i polaznici dramskog studija Karlo Barbir i Tina Munivrana Novković

U Gradskom kazalištu mladih u Splitu u petak, 25. listopada, u 20 sati premijerno će biti izvedena predstava 'Postolar i vrag' u adaptaciji i režiji Siniše Novkovića. Tom prigodom održana je press konferencija u trgovini Borovo u Splitu Ispod ure.

Ova Šenoina epska pjesma postaje dramski prikaz koji nas vodi od jeze do spoznaje da istina i dobro moraju nadvladati zlo. Tome teže i likovi predstave koji se nižu u odnose toplih ljudskih priča poljuljanih izazovima koje svakodnevica stavlja pred nas. Iskušenja su to koja nas omamljuju i zavode, ali izabrati pravi put znači reći 'ne' vragu i njegovim ponudama.

U predstavi igraju glumci GKM-a Ana Gruica Uglešić, Mia Vladović, Nada Kovačević, Matija Grabić i polaznici dramskog studija Karlo Barbir i Tina Munivrana Novković.

Naš postolar je pošten i radišan čovjek koji nastoji i svojemu sinu usaditi dobre navike, ali vrag nikada ne spava. Zanimanje postolara toliko je važno, a danas deficitarno. Nedostaje pravih majstora koji nam pomažu da naša obuća ostane lijepa i očuvana, ili da osmisli novu koju bi otkupila i velika tvornica cipela.

Upravo jedna takva -  Borovo - uskočilo je u našu priču i zajedno donosimo priču o poštenom postolaru, ali i cipelama koje ta tvornica proizvodi već dugi niz godina i jedan je od simbola hrvatskog obućarstva.

Ivo Perkušić, ravnatelj GKM-a, ističe kako se Vukovar i Split povezuju kroz lijepu priču, posao i naravno obuću.

- Ansambl GKM-a bio je u posjetu Borovu i iz prve ruke smo vidjeli kako nastaje hrvatska obuća. Vukovar je poseban grad u Hrvatskoj i tim više sam ponosan da smo i kroz kazališnu priču mogli povezati naša dva grada. Ovaj simbol hrvatskog junaštva nije samo grad pobjede nego i grad proizvodnje obuće i razvoja koji odolijeva iskušenjima tržišta baš kao što i naš postolar odolijeva vragu, a je li to jednostavno provjerite u predstavi. Iako lektirni naslov, naša je predstava namijenjena svim generacija, jer isprepliće žanrove od horora, drame, komedije… Tako da se svatko može zamisliti gledajući je - rekao je Perkušić.

I za Borovo je ovo lijepa suradnja...

- Bilo nam je zadovoljstvo ugostiti Gradsko kazalište mladih iz Splita u našoj tvornici, a još nam je draže što smo dobili priliku sudjelovati u predstavi 'Postolar i vrag'. U predstavi će glumci nositi našu obuću, a glumice legendarne borosane, obuću s dušom, obuću koja budi nostalgiju u svima nama, a koju još uvijek proizvodimo ručno u Vukovaru. Zahvaljujemo se cijelom kazalištu na posebnoj emociji koja je povezala naša dva grada, Split i Vukovar, a nadamo se i budućoj suradnji - rekla je Vanda Tomić Đaković, članica Uprave Borova.

Dodajmo da se za sve informacije i rezervacije treba nazvati 021/ 344 979.

Vaša reakcija na temu