Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Upoznajte dobre prakse medijskog opismenjavanja mladih: Prijavite se na besplatno dvodnevno događanje

Upoznajte dobre prakse medijskog opismenjavanja mladih: Prijavite se na besplatno dvodnevno događanje

Zbog relativno malog broja slobodnih mjesta potrebna je rezervacija

U Klubu Zona će se u četvrtak i petak, 25. i 26. svibnja, od 14 do 19 sati održati dvodnevno događanje pod nazivom 'Dobre prakse medijskog opismenjavanja mladih'. Program će oba dana uključivati razmjene primjera dobrih praksi. Na sudjelovanje su pozvani svi zainteresirani, posebno predstavnici obrazovnih institucija i organizacija koji traže načine kako medijski opismeniti mlade.

- Boris Bakal iz udruge Bacači sjenki objasnit će kako predavati medijsku pismenost uz pomoć filmske umjetnosti. Kristina Tešija iz udruge KLFM predstavit će Radio školu i koncept community radija, a Vesna Vujević sa Sveučilišta u Splitu objasnit će kako mladi kreiraju program Radio Kampusa. Marina Ležaja iz OŠ Slatine predstavit će projekt 'Glas iz Slatina daleko se čuje' koji je realiziran u sklopu CIMAJ Centra izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije - najavljuje Goran Biličić iz Info zone.

Jasna Vejić iz udruge Mentor govorit će o utjecaj medija na mentalno zdravlje djece i mladih te planovima u edukaciji roditelja. Koliko mladi konzumiraju pisani sadržaj, ima li smisla uopće kreirati ga i kako, objasnit će Romana Ban iz Split Tech Cityja. Na kraju programa prvog dana održat će se neformalni sastanak sa Savjetom mladih Grada Splita uz diskusiju o važnosti medijske pismenosti u kontekstu informiranja mladih.

Zbog relativno malog broja slobodnih mjesta potrebna je rezervacija mjesta putem prijavnice dostupne na infozona.hr.

Događanje se održava u okviru projekta Medijsko obrazovanje je važno (.MOV). Projekt provodi konzorcij koji čini 11 hrvatskih organizacija i institucija: Gong, Pragma, Telecentar, Kurziv - Platforma za pitanja kulture, medija i društva, Društvo za komunikacijsku i medijsku kulturu, Bacači sjenki, Dječji kreativni centar DOKKICA, Info zona, Centar za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata, Institut za razvoj i međunarodne odnose (IRMO) i Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.

Vaša reakcija na temu