Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Vice Rudan Uskoro performans Pavla Mijuca 'Bella Vista Split'

Uskoro performans Pavla Mijuca 'Bella Vista Split'

'Ući će u ulogu investitora, predstavljajući svoju viziju izgradnje budućeg atraktivnog kompleksa'

U subotu, 28. rujna, s početkom u 11.30, u prostoru Razreda (MKC-Split), u sklopu diskurzivnog programa 42. Splitskog salona 'Regeneracija', održat će se performans Pavla Mijuca pod nazivom 'Bella Vista Split'. Nakon performansa, u 12 sati, planirano je vodstvo izložbom u MKC-u, pod vodstvom kustosice Jasmine Šarić.

'Kroz performans 'Bella Vista Split' umjetnik će ući u ulogu investitora, predstavljajući svoju viziju izgradnje budućeg atraktivnog kompleksa.

Pavle Mijuca umjetnik je i istraživač prostora. U svom radu bavi se propitkivanjem struktura moći iza prostornog planiranja i arhitekture. Svoj proces započinje istraživanjem problematike urbanističkog planiranja poput gentrifikacije, ilegalne gradnje i nereguliranog planiranja, koje provodi na internet portalima, građevinskim forumima i društvenim mrežama te analiziranjem prostornih planova. U predstavljanju rezultata svog istraživanja služi se performansom i razvija likove ulazeći u ulogu turističkog vodiča, arhitekta ili istraživačkog novinara. Performanse upotpunjuje koristeći se objektima koje sam izrađuje, slažući motive koje balansira na granici stvarnosti i fikcije', navode organizatori.

Do sada je, također ističu, izveo sljedeće performanse:

- 'Het Waterzicht' u kojem ulazi u ulogu agenta za nekretnine koji promovira stanove u budućoj novogradnji u kvartu NDSM; performans izveden u sklopu diplomske izložbe Bulb Bubble Burst, Door Open Space, Amsterdam (NL) 

- 'The Rampant Krvavica Walk' - performans u sklopu projekta 'Arhitektura koja liječi' u organizaciji Društva Arhitekata Istre (DAI-SAI) i arhitektice Ane Dane Beroš

- 'Trust the Building' - performans u kojem ulazi u ulogu turističkog vodiča specijaliziranog za gentrifikaciju; izveden u kompleksu američke kompanije IBM, u Amsterdamu (NL). 

Trenutačno izlaže rad 'Tuning Leon Krier' na Beta - Temišvarskom bijenalu arhitekture, satiričnu video obradu predavanja poznatog luksemburškog arhitekta Leona Kriera.

Vaša reakcija na temu