USKRS U SPLITU: Građani i gosti će se na uskrsno jutro počastiti s 1000 sirnica i 1000 čaša prošeka

USKRS U SPLITU: Građani i gosti će se na uskrsno jutro počastiti s 1000 sirnica i 1000 čaša prošeka

Iz Turističke zajednice najavljuju što će se sve događati u gradu od danas do Uskrsa

Uskrs, najveći kršćanski blagdan, u Splitu će i ove godine biti u znaku šarenih pisanica, tradicionalne hrane i prigodne glazbe u organizaciji Turističke zajednice grada Splita.

- Od danas na Rivi će pisanice oslikavati Sekcija umjetnika branitelja grada Splita, od 10 do 14, ati, a sve naše najmlađe pozivamo da oslikaju najšareniju pisanicu kojom će uljepšati svoj uskršnji stol. Poseban blagdanski ugođaj donose nam članovi udruge Trogirski glazbenici na Korizmenom koncertu koji će se održati danas u 17.30 na Vestibulu - najavljuju iz Turističke zajednice.

Dječji zbor 'Srdelice' oduševit će uprizorenjem Križnog puta na jedinstvenoj lokaciji, u podrumima Dioklecijanove palače, sutra u 18.30 sati, a na sam blagdan Uskrsa, od 11 do 14 sati, na Rivi će se održati manifestacija 'Slasno uskršnje jutro', a u podne je koncert duhovne glazbe u izvedbi 'Combo project' benda. 

- U suradnji Turističke zajednice grada Splita s pekarom Babić i tvrtkom Dalmacijavino za naše građane i goste osigurano je 1000 porcija sirnica i 1000 čaša poznatog dalmatinskog desertnog vina, prošeka. Sve posjetitelje očekuje i prigodni glazbeni program uz 'Transacoustic' bend s početkom u 12 sati. - najavljuju iz Turističke zajednice.

Napominju da će su slučaju lošeg vremena branitelji pisanice umjesto na Rivi oslikavati u ateljeu udruge u Šižgorićevoj 1.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare