Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović VRIDILO JE Završio koncert nabijen emocijama, Oliver je besmrtan!

VRIDILO JE Završio koncert nabijen emocijama, Oliver je besmrtan!

On je s nama tu danas i gleda nas - poručio je Tedi Spalato

22.56 - Završio je koncert.

22.30Hauser se vratio na pozornicu zasvirao je 'Galeb i ja', a Splićani su je otpjevali.  Potom je na ekranu prikazan film s posljednjeg ispraćaja iz splitske luke, a onda je Tedi izveo 'Moj lipi anđele'.


Svi izvođači su se vratili na pozornicu i zapjevali 'Vjeruj u ljubav' i 'Ispid sunca zlatnoga'. Torcida je Oliveru odala počast i za vrijeme zadnje pjesme razvila je transparent na kojem je pisalo 'Sve bi dali da si tu'.



22.02 - Gibonni je započeo svoj dio repertoara s pjesmom 'Dobar dan', nastavio s 'Lipa moja', 'U ljubav vjere nemam', a onda je splitska publika zapjevala 'Cesaricu'.

- Ova večer je po Oliverovom guštu, u ovom gradu i s ovim ljudima - rekao je Gibo, pa su mu se na pozornici pridružili Tedi i Grašo.

Izveli su 'Nocturno'.

 

21.50Hauser je s orkestrom izveo 'Molitvu za Magdalenu', a potom je cijela dvorana otpjevala 'Kad mi dođeš ti'. Bili su glasniji od zbora.

21.35Čarobno je u Spaladium Areni, publika je upalila mobitele i stvorila prekrasnu kulisu, dok u pozadini zbor Izvor uz pratnju Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem maestra Alana Bjelinskog izvodi Oliverove pjesme. Iza njih puštaju se privatne fotografije pjevača koje su se mogle vidjeti na izložbi Feđe Klarića.


21.20Petar Grašo popeo se na binu i zapjevao 'Vrime Božje', a onda se zahvalio Oliveru koji mu je puno pomogao u karijeri. Grašo je potom raspjevao publiku uz Oliverove hitove 'Dva put san umra',  'Bez tebe' i 'Nedostaješ mi ti'.


21.05Cijela dvorana je pjevala u glas 'Ča je život vengo fantažija' s Tedijem, a onda se na pozornicu popeo Stjepan Hauser i izveo 'Romancu' u pratnji Elvisa Stanića. Dio atmosfere pogledajte u videu iz Spaladium Arene.



20.55 - Tedi Spalato i Elvis Stanić zasvirali su 'Zelenu granu s tugom žuta voća', a onda su se Tediju pridružili Oliverovi Dupini i raspjevali publiku s pjesmama 'Skalinda', 'Malinkonija', 'Oprosti mi, pape'.

20.50 - Dobrodošli na veliki koncert velikana hrvatske glazbe. Dopustite mi da pozdravim Oliverovim ženu Vesnu Dragojević i sinove. I veliki pozdrav od svih izvođača Splitu i Hajduku, koje je Oliver toliko volio. Danas mu je rođendan. On je s nama tu danas i gleda nas. Molim vas zaplješćite mu i čestitajmo mu rođendan - poručio je Tedi Spalato, a cijela dvorana se digla na noge uz gromoglasni pljesak.


20.25 Na početku koncerta prikazana je video poruka Olivera Dragojevića. Govorio je o smrti i odlasku ljudi u legendu...

- U tom trenutku možeš samo njegova djela gledat, pisme slušat, društvo i prijatelji će te imat u srcu, znat će kakav si bija čovik. Neće se prominit ništa, djela će ostati... 

Pjesmom 'Trag u beskraju' zbor Izvor otvorio je koncert. Nastavili su s 'Pismo moja', 'Nevera'...



20.00Uskoro se očekuje početak koncerta. Spaladium Arena je već dobro popunjena.


19.55Mnogi su poželjeli uživo svjedočiti i uživati u glazbenom spektaklu u čast Olivera Dragojevića, još jednom se prisjetiti legendarnog pjevača, baš na njegov rođendan. Ulaznica nema, razgrabljene su odavno, a pred Arenom su veliki redovi na ulazima.



19.45Večeras će se u Spaladium Areni održati koncert 'Vridilo je', na dan rođenja Olivera Dragojevića. Riječ je o pažljivo pripremanom koncertu, nastavku glazbene priče 'OLIVERovih 70', koju je prije nešto više od godinu dana preminuli glazbenik započeo poželjevši njome razveseliti sugrađane uoči svojeg rođendana u prosincu 2017. Oliverove najljepše pjesme izvest će njegovi dugogodišnji suradnici, prijatelji i kolege: Gibonni, Petar Grašo, Tedi Spalato, Stjepan Hauser, Antonio Serrano, Elvis Stanić, Dupini, zagrebački zbor Izvor u novim vokalnim aranžmanima s potpisom glasovitog Tomaža Kozlevčara, svi oni uz pratnju Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem maestra Alana Bjelinskog.


Vaša reakcija na temu