Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Martina Mitar i Ante Cash su krnjevalski par, a zastava je podignuta na novom mjestu

Martina Mitar i Ante Cash su krnjevalski par, a zastava je podignuta na novom mjestu

'Svečano lažemo da ćemo za vrime Krnjevala očistit šporku vodu Jadra'

15.40 - Krnjevalski proglas o sedam splitskih zala pročitan na Rivi je dočekan burnim odobravanjem:

1. Svečano lažemo da ćemo za vrime Krnjevala očistit šporku vodu Jadra, a za to vrime da će se lokat samo pivo, vinčina i mala pića radi dezinfekcije!

2. Svečano muljamo da ćemo zalipit tunel po dnu mora sve do Brača, a dok ne bude gotov možete se švercat trajektima!

3. Svečano mažemo da ćemo izgulit sav alepski bor i poslat ga brodon odakle je doša, a posadit ćemo na Marjanu onu indijansku konoplju i konačno obogatit i usrićit grad, zato u vrime Krnjevala niko ne mora ić na posal nego samo na radne akcije po Marjanu! 

4. Svečano mutimo da ćemo istirat Krnju iz Krnjepovca i smrad kojin je infeta cili grad i okolicu pokrit francuskin parfemon!

5. Svečano malverziramo da ćemo  onoga šjor Vepra Špira s Marjana postavit za pročelnika za kulturu i obrazovanje bez natječaja i s velikon žderačinon za inauguraciju isprid Krnjevine na zadnji  od Krnjevala!

6. Svečano varamo da ćemo na Žnjanu uredit plažu za pase i maške, a za gazde kažin; sirotinja i susidi neće imat pristup!

7.Svečano pronevjerujemo sve šolde koje ćemo dobit za Krnjeval, a na vrime ćemo vam dostavit K minus.

Nakon što su maškare preuzele vlast, Miljen Chovan je podijelio razmišljanje o ovogodišnjoj temi krnjevala, Karepovcu.

- Svatko ima svoj način viđenja smeća po gradu, netko je navikao u smeću živjeti, netko se bori i razvrstava otpad i onda se svejedno strpa u isti koš i opet na Karepovac. Zato smo ovaj karneval nazvali Krnjepovac i sve u vezi toga radimo u smislu osvještavanja nas samih, da smo si sami krivi za ovo što smo napravili od grada. To je naše g....i zato smo napravili i edukativne radionice za djecu i predstavu. Naša je poruka da smo sami krivi i sami ćemo se probati izboriti, treba pretrpjeti a na zabavan način kroz 20-ak raznih akcija ćemo prikazati sve – poručio je.

13.40 - Zabilježimo da je prvi put je podignuta krnjevalska zastava na Staroj gradskoj vijećnici, a ne na štandarcu.

Podsjetimo, gradonačelnik Andro Krstulović Opara je 28. listopada, prilikom obilježavanja 135. godišnjice pobjede Narodne stranke na izborima u Splitu, to i najavio... 

- Na ovom mjestu može visiti samo gradska ili državna zastava, sve ostale zastave, krnjevalske i ostale prigodne, imaju drugo dostojno mjesto, ali ne na mjestu na kojem veličamo naš grad, našu Dalmaciju i našu domovinu - rekao je tada gradonačelnik podižući na štandarc gradsku zastavu.


13.20 Sve je spremno za vjenčanje na Krnjevalu kojem je glavna tema Karepovac. Meštrovica je Miss Dalmacije Martina Mitar koja se, kažu organizatori na čelu s Miljenom Chovanom, bavi humanitarnim radom, mirom u svijetu i ekologijom na plaži dok je Meštar Imoćanin iz Njemačke, Ante Cash.

On je pozvan  da donese keš iz Europske unije i spasi one koji se još nisu odselili iz Splita zbog ovoga smrada.

- Dolaze razvrstati smeće i pretvoriti Split u čarobni i mirisavi grad kakav nikada nije bio. Kao mladi bračni par dobivaju kredit s poticajima na 80 godina i stan na Krnjepovcu. Odmah ćemo ih bez natječaja zaposliti u Čistoći, ali ćemo ih prvo vjenčati da mogu u čistoći i živjeti. Ante je platio da mu napišu pjesmu za njegovu dragu pa idemo malo zapivati sa njim! - poziva se.

Pogledajte video prijenos s Rive...


12.30 - Iako je kišica malo poremetila planove, uvodno krnjevalsko veselje počinje neznatnim zakašnjenjem na Rivi programom Zumba Love Carnival.

Za sat vremena dolaze 'mladenci' kojima će dogradonačelnica Jelena Hrgović predati ključeve Grada, a potom se podiže zastava na Pjaci.

Splićani se polako okupljaju...


Vaša reakcija na temu