Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Večer fada uz Ivu Perkušića i salsa dance show na Prokurativama - Bajamonti ima program mjeseca
Promo Piše: Sponzorirani sadržaj

Večer fada uz Ivu Perkušića i salsa dance show na Prokurativama - Bajamonti ima program mjeseca

Split je dugo čekao na ovakvo mjesto za večernje izlaske

Prva polovica ožujka je u znaku portugalske glazbe i 60-minutnog plesnog mambo showa. Provjerite o čemu se radi.

U utorak, 8. ožujka, svoj prvi splitski koncert u ovoj godini na Bajamontijevoj pozornici održat će Ivo Perkušić & FADO 5, njegov virtuozni prateći ansambl kojeg čine akustična gitara, mandoloncello, portugalska gitara, mandolina i cajon. 


Fado na Prokurativama za Dan žena 

Sve čari portugalskog fada splitskoj publici će za ovogodišnji Dan žena približiti svestrani umjetnik Ivo Perkušić, među čijim brojnim nastupima valja istaknuti koncertnu suradnju s Anom Mourom, fadisticom svjetskog glasa koja je pjevala s Rolling Stonesima i Princeom te nastupom u lisabonskoj kući fada "Tasca do Chico". 

Za raskošan zvuk njegovih nastupa zadužen je kvintet vrhunskih glazbenika FADO 5, koji je proizašao iz mandolinskog orkestra Sanctus Domnia, a kojeg čine Pavle Sviličić na portugalskoj gitari, Branko Arsekin na gitari, Tomislav Kalebić na bas gitari, Ivana Kenk Kalebić na mandolini te Goran Grgurev, koji u fado izričaj unosi ritam cajona i udaraljki.

Od Kube do Splita uz plesni show Mambo Madness 

A stižu i odlične vijesti za ljubitelje salse i plesa - jer odgođeni dance show plesnog kolektiva Mambo Madness najavljuju novi Cubalicious Night - u subotu, 12. ožujka. Riječ je o 60 minuta uzavrelog plesnog programa, koji će vas kroz plesne točke, ali i pasitos sueltos - freestyle improvizacije i nadmetanja plesača vratiti u zlatno doba Mamba, zaraznog plesa i ritma nastalog 1930-ih na Kubi. 


Nakon što je otputovao s Kube, mambo je vrlo brzo osvojio Meksiko, Južnu Ameriku i Puerto Rico, nedugo zatim i SAD-a, kako zvukom, tako i plesom i pokretom. Krajem 1940- ih i početkom 1950-ih 'Mambo craze' razdrmao je američko društvo do temelja. Mambo se naknadno prilagodio novom vremenu, te je 1970-ih evoluirao u novi marketinški boom - SALSU, a sada ga imate priliku doživjeti u idealnom ambijentu osvježenog Bajamontija.

Mambo Madness je plesna skupina nastala kao dio projekta suradnje splitskih plesnih škola salse, a Cubalicious Night idealna je večer da se zaljubite u mambo lifestyle, a možda upišete i plesnu školu salse, odnosno afro-karipskih društvenih plesova. 


Večernji izlazak kao u nekoj od europskih prijestolnica

Split je dugo čekao na ovakvo mjesto za večernje izlaske, koje drži korak za modernim svjetskim ugostiteljima i spretno pomiruje odličan izbor hrane i vrhunsku selekciju glazbenih i umjetničkih događanja, među kojima možemo izdvojiti nastupe Tončija Huljića i Madre Badessa, ‘džepnog’ mjuzikla Cabaret à la carte, jazz sastava Black Coffee te nastupe brojnih rezidenta kao što su gitarski gipsy jazz duo Kajo & Maki, DJ-i Ante Jakir, Luka Barbić i Kid Va.


Bajamontijevi specijaliteti uz bogati program nastupa dobivaju aromu koja je nedostajala, a koja je umjetničkoj sceni pružila još jednu pozornicu. Dakle, svaki put kada vam kroz glavu prođe misao da nemate gdje izaći predlažemo vam da bacite oko na Bajamontijeve društvene mreže - jer tu se uvijek nešto odlično kuha.


Rezervacija za večer Fada uz Ivu Perkušića & Fado 5 uključuje obaveznu konzumaciju jednog od ponuđenih jelovnika u tri slijeda, a možete je potvrditi pozivom na 021 341 033 ili 098 9072 167.

MENU I
- Pljukanci / biftek / gljive / kiseli krastavci
- Marinirani rib-eye / hrskavi mladi krumpir / panceta
- Čokoladni mousse
CIJENA: 290 kn

MENU II

- Njoki / losos / repovi kozica
- Filet sabljarke / krema bob / baby mrkva
- RubiCo kocka
CIJENA: 240 kn

MENU III

- Salata / feta sir / pečena paprika / Cezar dresing
- Pizza po izboru
- Choco crunchy
CIJENA: 190 kn
Vaša reakcija na temu