Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović VEČERAS NA SUSTIPANU Počinje festival 'S okusom soli...'

VEČERAS NA SUSTIPANU Počinje festival 'S okusom soli...'

Četiri dana vrhunske glazbe

Večeras u 21 sat, održat će se svečano otvaranje i početak 2. festivala 'S okusom soli...' na splitskom Sustipanu. Tijekom sljedeća četiri dana, festival nudi čaroban spoj intimne atmosfere i jedinstvene lokacije uz dobro poznate zvukove među kojima će svatko pronaći nešto za sebe. Program festivala 'S okusom soli…' čini ga događajem koji se ovog ljeta jednostavno ne propušta! Sustipan će tih dana postati mjesto spajanja dobro poznatih starih melodija i suvremenih glazbenih aranžmana, a publiku će svojom glazbom u čaroliju odvesti Vlatko Stefanovski i V3 Trio, Božo Vrećo, klapa Rišpet i Queen Real Tribute. Ulaznice za svaku koncertnu večer posebno mogu se kupiti preko sustava Eventim i Croatia Tickets te na ulazu na dan koncerta od 18 sati.

Prvu večer, 17. kolovoza, u 21 sat dolazi nam Queen Real Tribute koji će na Sustipanu 'oživjeti' uspomenu na Queen, jedan od najvećih rock bendova svih vremena te na jednog od najvećih pjevača u povijesti, Freddie Mercuryja. Najpoznatiji europski tribute bend Queen Real Tribute sastoji se od vrhunskih glazbenika koji su veliki obožavatelji grupe Queen. Radi se o bendu koji svojim fantastičnim zvukom i energičnim nastupom istinski podsjeća na slavni britanski sastav na čelu s legendarnim Freddiejem. Na Sustipanu će svirati njihove najveće hitove kao što su 'Show Must Go On', 'Bohemian Rhapsody' i 'We Are the Champions' u nastupu nabijenom emocionalnom energijom i najljepšom vrstom nostalgije.

Druge večeri, 18. kolovoza, u 21 sat nakon dvije godine naša najpoznatija klapa Rišpet zapjevat će u rodnom Splitu. Njihove hitove teško je izdvojiti, ali jamčimo da ćete uživati u svakoj minuti jer uz Peru Kozomaru, Ivu Amulića i kreativnu ekipu iz Rišpeta se slavi, raduje i zaljubljuje. Jedna od naših najnagrađivanijih i najtraženijih klapa poznata je po stihovima prepunima ljubavi i pjesmama prožetim mediteranskim ugođajem. Možemo zaključiti kako nas u Splitu u srcu kolovoza neminovno čeka još jedan nezaboravan glazbeni doživljaj prepun emocija i prepoznatljivog dalmatinskog temperamenta. 

Treće večeri, 19. kolovoza, u 21 sat Sustipanom će se zaoriti anđeoski glas Bože Vreće koji svojim castrato glasom ispjevava najdublje emocije s kojima se svi poistovjećuju. On pjeva o ljubavi, čežnji i razdvojenosti, o tuzi, melankoliji i samoći. Svaki Božin stih je poput ispovijedi i priznanja ljubavi, otud i takva magija na njegovim koncertima. Surađuje s osebujnim umjetnicima svjetskoga glasa uz koje je napisao i nove sevdah tekstove koje njegova sve šira i brojnija publika naprosto obožava, od 'Lejlije' pa sve do 'Sabe'. Njegovi su koncerti potpun sufi trans koji sevdah izvorno potpuno oslobođen nosi u sebi. Dualnost kojom ovaj nesvakidašnji umjetnik zrači čini ga jednim od najznačajnijih interpretatora modernog karasevdaha koji žanrovski zalazi i u sfere jazza, bluesa, spiritualnog i polifonog.

Četvrtu večer, 20. kolovoza, u 21 sat festival će zatvoriti virtuoz Vlatko Stefanovski,  jedan od najznačajnijih jazz-rock gitarista ovog dijela Europe koji je svjetski poznat po svojim nevjerojatnim izvedbama na gitarama. Njegova maestralnost seže u melodije koje malo tko može odsvirati upravo radi njegovih kombinacija etno jazza, rocka, jazz fusiona i blues glazbe. Stefanovski ima dugogodišnju uspješnu karijeru: kao član grupe Leb i sol snimio je 13 albuma, a zatim je kao samostalni glazbenik izdao više od četiri albuma te nastavlja nizati uspjehe do dana današnjeg. Izvedbe Vlatka Stefanovskog upotpunit će V3 Trio uz dodatak bas gitare i bubnjeva. Stefanovski i V3 Trio pokazat će svoje umijeće kombinirajući instrumentalni rock, etno jazz, blues i jazz fusion, stvarajući zanimljive i prelijepe zvučne pejzaže.

Ne propustite glazbeni događaj ljeta - festival 'S okusom soli…' Ulaznice za svaku koncertnu večer posebno mogu se kupiti preko sustava Eventim i Croatia Tickets te na samom ulazu na dan koncerta od 18 sati.

Vaša reakcija na temu