Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Večeras završavaju 25. 'Glumci u Zagvozdu'

Večeras završavaju 25. 'Glumci u Zagvozdu'

'Kada smo shvatili da splitski trendseteri dolaze da budu viđeni na festivalu, shvatili smo da radimo dobru stvar'

Malo mjesto podno Biokova, Zagvozd, već dvadeset pet godina u ovo doba živi uz festival 'Glumci u Zagvozdu', koji je pokrenuo glumac Vedran Mlikota, piše HRT.

Održati na životu jedan festival četvrt stoljeća veliki je uspjeh, no održati ga u jednom malom mjestu koje nema kazališta, niti ljetne pozornice, hotela niti naizgled potrebne logistike za velika okupljanja, izniman je uspjeh. U čemu je tajna - neprekinuti rad, ogroman entuzijazam i ljubav prema kazalištu i odanost i gostoljubivost ljudi u Zagvozdu. Sve to prepoznalo je Hrvatsko društvo dramskih umjetnika koje će večeras udruzi Glumci u Zagvozdu dodijeliti priznaje za izniman kazališno doprinos u povodu 25 godina festivala.

Mlikota je rekao da s ponosom predstavlja završetak 25. kazališnih susreta Glumci u Zagvozdu.

'Sve je počelo s igrom naših, na žalost pokojnih prijatelja - Darka Ćurde, Žarka Potočnjaka i načelnika općine Zagvozd Boženka Dedića. Prvu smo godinu odradili s 11.000 kuna, bilo je šest predstava. Zamolili smo naše kolege da dođu gostovati. Prve godine mještani su bili oduševljeni, jer ovdje kazalište nikada prije nije dolazilo, i već su se druge godine počeli uključivati. Nakon 4 godine osnovali smo kulturnu udrugu 'Glumci u Zagvozdu' koja djeluje i danas. To je grupa entuzijasta volontera koja odrađuje ovaj festival. Ovo je jedini festival ne samo u Hrvatskoj, već u cijeloj regiji, da se svih 25 godina odigrava i održava volonterski. To služi na ponos svima', rekao je.

U 25 godina otprilike je bilo više od 300 kulturno-umjetničkih događanja i možda više od pola milijuna ljudi.

'Kada smo shvatili da splitski trendseteri dolaze u Zagvozd da budu viđeni na festivalu, shvatili smo da radimo dobru stvar', kazao je Mlikota.

Večerašnji festival zatvorit će koncert Amire Medunjanin i Ante Gele.

Vaša reakcija na temu