Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Sonja Dvornik VELIKA FOTOGALERIJA SONJE DVORNIK Ovako je Split izgledao prije 12 godina

VELIKA FOTOGALERIJA SONJE DVORNIK Ovako je Split izgledao prije 12 godina

Pogledajte čarobne fotografije splitske fotografkinje

Točno prije 12 godina u Splitu je bio proglašen neradni dan, gradom je istovremeno zavladao snježni kaos i euforija građana. Vjerujemo da se svi dobro sjećate što ste toga dana radili kada su zalepršale bijele pahuljice. Znamo da kontinentalcima ovo zvuči smiješno, ali Splićani su se snijegu veselili kao djeca.

Tjednima su meteorolozi najavljivali ekstremne hladnoće, većina Europe već je bila pogođena ciklonom, danima je u okolici Splita padao snijeg. I napokon, trećeg dana veljače 2012. godine je Split utonuo u pravu snježnu bajku, palo je 8 centimetara snijega, a sve generacije uživale su u snježnim radostima. Marmontova i Riva bile su klizalište, a mnogi su iz ormara izvukli pancerice i skije. Bilo je magično i istovremeno čudno vidjeti snijeg na mjestu koje obično asocira na toplinu i ljeto… 

Ako se slučajno ne sjećate čuvenog snijega u Splitu, dozvolite da vas podsjetimo čarobnim fotografijama splitske fotografkinje Sonje Dvornik koja je gradski šušur zabilježila svojim objektivom i objavila na svojoj popularnoj stranici 'Klikom svud - Sonja Dvornik'. Uživajte u uratku Splićanke koju od milja zovu 'kroničarkom sretnih trenutaka'.

Vaša reakcija na temu