Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
VIDEO: PRVI SMO PROBALI Bifteci u restoranu Coccolo u Trogiru serviraju se u aktovci

VIDEO: PRVI SMO PROBALI Bifteci u restoranu Coccolo u Trogiru serviraju se u aktovci

Na ideju je došao chef Roko Puče koji je specijalni kovčeg izrađivao čak šest mjeseci

Prije dvije godine pisali smo o bifteku od 24-karatnog zlata koji se poslužuje se u restoranu Coccolo. Trogirski restoran je prvi u Hrvatskoj počeo posluživati revolucionarno jelo, a gosti ondje tako guštaju u wagyu steaku, argentinskom premium gold steaku te tomahawk steaku - s listićima 24-karatnog zlata. 

Za iznimnu prepoznatljivost Coccola na gastronomskim kartama, uz gurmanske poslastice na meniju, zaslužan je chef Roko Puče, koji svake godine dodatno podiže letvicu izbacujući nove čarolije iz rukava. Nakon zlatne groznice, otišao je korak dalje i svoje vrhunske gurmanske poslastice smjestio, ni više, ni manje, nego u - kovčeg. 

- Nakon brojnih ideja, odlučili smo se za još jednu koja još nije viđena u Hrvatskoj i Europi. Poslužujemo meso u aktovci, odnosno u posebno izrađenom kovčegu. Želja nam je bila da se gost osjeća ugodno, sretno i na prvom mjestu. Ne dajemo samo hranu, dajemo cijeli doživljaj kroz jedan mali show - objašnjava Puče.

Želja mu je da svaki gost iz Coccola izađe s osmijehom na licu, a takvi se uvijek iznova vraćaju.

- Potpuna posvećenost svakom gostu, od prezentacije, pripreme jela i usluge, samo tako se možeš izdvojiti od drugih. I sam volim takvu uslugu kada sam gost, zašto isto ne bih pružio onima koji su odabrali naš restoran - navodi poznati chef zahvaljujući kojemu se za vrhunsku gurmansku poslasticu ne mora ići u Dubai ili New York.

Biftek od 24-karatnog zlata poslužuje se u Trogiru, a ono kako se sada poslužuje jedinstveno je u Europi.

- Postali smo brend po uvođenju noviteta i naš gost očekuje od nas najbolje. Biftek u aktovci je postigao ono što sam i želio, a to je osmijeh na licu. Kada otvorim aktovku i vidim izraz lica gosta, koji ne može vjerovati da je meso tu, meni je srce puno. Postigao sam što sam htio - iskreno će Puče.

Na ideju je došao prije šest mjeseci, pomoć u realizaciji dao mu je Kaštelanin Ivan, a tri kovčega su stradala u procesu inovacije.

- Obično u aktovkama čuvamo nešto vrijedno, dokumente, novac i slično, a za mene je to meso. Nakon mesa u zlatu, došao je red da ga stavim na tron jer ga cijenim, a to će potvrditi svi oni koji su kod nas bili gosti. Pola godine sam radio na realizaciji kovčega, on je moja ideja i ne može se nigdje kupiti. Jedinstven je u Europi, garantiram da ovo još nitko nema - zaključio je Puče. 

Osim vrhunskih mesnih specijaliteta, u Coccola se može uživati u marendama, vrhunskoj pizzi ili pak osladiti nepce nekim kolačem. 

- Imam stotine ideja, čak smo uveli i mali roštilj koji dolazi do stola svakog gosta, koji može sam sebi ispeći meso ili će to isto učiniti osoblje ispred njih. To je već viđeno u inozemstvu, ali kod nas je roštilj s pravim ugljenom. Na staroj slavi se ne može živjeti, zato stalno uvodimo neke novitete. Uživam raditi i siguran sam da ćemo i u budućnosti realizirati nove ideje - govori nam chef čiji restoran zapošljava 34 zaposlenika i otvoren je cijelu godinu. 

Stoga se naša novinarka Anamarija Alebić uputila u Trogir i među prvima probala biftek poslužen u aktovci. Pogledajte video reportažu!

@dalmatinskiportal PRVI SMO PROBALI Bifteci u restoranu Coccolo u Trogiru serviraju se u aktovci #foodtiktok #beefsteak #fyp #dalmatinskiportal original sound - Dalmatinski portal
Vaša reakcija na temu