Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Matej Grgić VIDEO Dalmatino novim singlom 'Di si željo dosad bila' iznenadio mnogobrojne obožavatelje

VIDEO Dalmatino novim singlom 'Di si željo dosad bila' iznenadio mnogobrojne obožavatelje

Pjesma je dostupna na svim streaming servisima

Dalmatino, omiljeni hrvatski sastav točno godinu dana nakon što je njihov hit singl 'Fala Bogu, sritna zvizdo' osvojio publiku objavljuje novi singl 'Di si željo dosad bila' pod okriljem Dancing Beara. Ovaj iznimno uspješan dalmatinski bend može se pohvaliti rasprodanim koncertima diljem Hrvatske i Europe, impozanatnom brojkom od gotovo 250 milijuna streamova na svim streaming platformama te mnogobrojnim hitovima na vodećim pozicijama radio postaja i HR Top 40 liste, a novom pjesmom nam još jednom donosi nezaboravnu melodiju i dirljive stihove.

Singl 'Di si željo dosad bila' nastavlja prikazivati jedinstveni spoj tradicionalnih dalmatinskih zvukova s modernim glazbenim elementima. Glazbu i tekst potpisuje Ivo Jagnjić, jedan od naših najuspješnijih autora dok su za aranžman zaslužni Ivo Jagnjić, Zdravko Sunara i Ante Gašpardi. Sjajni glazbenici osigurali su da nova pjesma bude emotivan dodatak vrhunskom repertoaru benda, dodatno učvršćujući njihov status jednog od najomiljenijih glazbenih sastava u regiji.

'Pjesma 'Di si željo dosad bila' nosi posebnu emociju i priču koja će, vjerujem, dirnuti mnoge. Drago mi je što smo uspjeli spojiti tradicionalni dalmatinski zvuk s modernim elementima te stvoriti nešto novo i posebno', rekao je Ivo Jagnjić.

Zdravko Sunara također je izrazio svoje zadovoljstvo novom pjesmom: 'Rad na ovoj pjesmi bio je pravo zadovoljstvo. Trudili smo se prenijeti sve emocije kroz glazbu i vjerujem da će slušatelji to prepoznati. Dalmatino uvijek nastoji zadržati autentičnost dok istovremeno istražuje nove zvučne horizonte.'

Ivo Jagnjić snimio je vokal i akustičnu gitaru u pjesmi 'Di si željo dosad bila', Zdravko Sunara - bubanj i udaraljke, Ante Gašpardi - klavijature, Miro Alduk - električnu gitaru i Vedran Gavrić - bas gitaru. Prateće vokale su otpjevale Alenka Milano i Rafaela Petrić, a pjesma je snimljena u studiju Deva u Splitu uz vrhunskog ton majstora Dadu Marušića.

Za ovu predivnu pjesmu snimljen je jednako takav prateći video spot koji je sniman na otoku Biševu i na splitskom Sustipanu, a uz predivne krajolike Dalmacije video nam donosi i dirljivu ljubavnu priču mladog para. Režiju video spota potpisuje Toni Lekić koji je izjavio:

'Dalmatino je grupa koja već desetljećima osvaja naša srca prelijepim stihovima i glazbom, tako da sam se odlučio napraviti jedan unikatan i spektakularan video spot koji može vizualno dočarati ono kako ja vidim naš Dalmatino. Sinergiju starog i modernog te simboliku u mnogim detaljima će prepoznati samo pravi obožavatelji. Bila mi je velika čast odraditi ovaj projekt te zahvaljujem svima koji su sudjelovali i podržali ovu viziju!'


Novi singl zasigurno će pronaći svoj put do srca slušatelja, donoseći im radost i nostalgiju kroz prepoznatljiv zvuk Dalmatina. Osim na svim streaming servisima, publika će imati priliku novu pjesmu čuti i na brojnim koncertima grupe Dalmatino koji nestrpljivo iščekuju priliku da čuju novu pjesmu uživo i još jednom se povežu s bendom koji im neprestano donosi glazbenu radost. U prosincu ih čekaju dva velika koncerta: 13. u Dvorani Gradski Vrt u Osijeku, a 20. u Areni Zagreb koja mnogobrojna publika željno iščekuje.

Novi singl grupe Dalmatino 'Di si željo dosad bila' slušajte na svim streaming servisima.

Vaša reakcija na temu