Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Milan Šabić VIDEO Davor Gobac prisjetio se jedne od brojnih anegdota s Dinom Dvornikom

VIDEO Davor Gobac prisjetio se jedne od brojnih anegdota s Dinom Dvornikom

'Družili smo se i spavali smo u njegovoj ‘djevojačkoj’ sobi u Kineskom zidu', evocirao je uspomenefrontmen Psihomodo popa

Kultni punk rock sastav Psihomodo pop započeo je ovo proljeće turneju ‘Vjerujem u čuda‘ u sklopu koje 25. svibnja stiže na splitske Gripe. Tim povodom frontmen Davor Gobac pred sutrašnji koncert kratko je porazgovarao s našom ekipom.

Ovom turnejom bend obilježavaju 40 godina karijere, a sam Gobac nedavno je proslavio svoj šezdeseti rođendan. Razlozi su, kako nam je rekao, dvostruki da u Splitu bude pravi slavljenički koncert.

- Nadam se da će u Splitu biti slavljenički tulum, nisam još nabavio kuglu pa da mogu to očitati. Mislim da će to biti jedan sjajan koncert. U jednu ruku je čovjeku drago da je već 40 godina aktivan, a u drugu ruku je čudan osjećaj da je već toliko vremena prošlo - ispričao nam je Davor koji već četiri desetljeća nosi titulu najvećeg zafrkanta rock-scene.

- Zbilja ne znam zašto, odrastao sam i ozbiljan čovjek od 60 godina. Oni se sigurno šale - zaključio je.

U zadnje vrijeme u Splitu Psihomodo pop nastupao je na otvorenim pozornicama, a ovoga puta stižu na kultne Gripe.

Davorov djed je sa Šolte pa se prisjetio svoje mladosti provedene u Dalmaciji.

- Volim Split i Dalmaciju, godinama sam dolazio kod rodbine, prijatelja i pokojnog kolege Tigrana. Puno puta smo tu svirali, poznajem splitsku scenu, od Dina, Belana, Bana, to su mi sve prijatelji - kazao je Gobac pa se prisjetio prvog koncerta u Splitu 83’.

- To je bilo u podrumu strojarske škole, nastupili smo kao predgrupa ‘Zvijezdama’, a kad je koncert završio zvali su nas na bis. Bili smo ponosni na to jer smo tada taman završavali srednju školu.

Dino Dvornik je bio njegov veliki prijatelj pa se za Dalmatinski portal prisjetio jedne od mnogobrojnih anegdota.

- Najpoznatija anegdota s njim je bila kada je popio žutu boju iz čaše u kojoj sam prao kistove, misleći da je Cedevita. No, preživjelo se. U to vrijeme stalno smo se družili, bio sam kod njega u ratnim godinama gost u Kineskom zidu, družili smo se i spavali smo u njegovoj ‘djevojačkoj’ sobi. Ah, ta romantična vremena - našalio se.

Nakon Splita - turneja ‘Vjerujem u čuda‘ se nastavlja, a veliko finale pred bendom je u zagrebačkoj Areni ove jeseni. Prije toga, Psihomodo pop čekaju ljetni nastupi.

- Veselim se ovom dijelu po moru i otocima, ima puno posla. Neka posla, to je smisao rock&rolla, pravi bend mora ići na turneju. Već smo odrasli dečki i vjerujem da će sve proći dobro - zaključio je i otkrio tajnu dugovječnosti Psihomodo popa.

- Tajna je u tome što nas publika hoće slušati, zato dalje i sviramo, a i volimo to što radimo. Kad te publika prestane slušati što će ti bend.

Što nam je sve ispričao, pogledajte u videozapisu.

Vaša reakcija na temu