Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
VIDEO Festivo nastupali u Dubrovniku, na dar im odnijeli soparnik

VIDEO Festivo nastupali u Dubrovniku, na dar im odnijeli soparnik

Legendarni 'Linđo' je oduševio stanovnike Grada

Splitska grupa Festivo otputovala u Dubrovnik i uručila simboličan dar Dubrovačkoj Republici od Poljičke Republike.

Nastupali su u subotu u Višnjici.

'Uvijek volimo doći u Dubrovnik, gdje se kao i u Splitu osjeća povijest na svakom koraku, gdje se susreću urbano i antičko. Danas u vrijeme konstantnih podjela u društvu, mi se u okviru našeg rada trudimo povezivati. Iz tog razloga smo donijeli i jedan simboličan dar. Naime, soparnik je dio zaštićene nematerijalne kulturne baštine Poljičke Republike, pa smo Dubrovčanima i Dubrovačkoj Republici upravo poklonili soparnik. 

I u našem glazbenom programu se trudimo povezivati tradiciju i moderno, pa smo odsvirali legendarni 'Linđo' što je oduševilo Dubrovčane, a onda i najnoviju uspješnicu s Eurosonga od Baby Lasagne: Rim Tim Tagi Dim. Ovom pjesmom se po prvi puta jedna mala kultura uspješno nametnula velikoj kulturi', kažu iz Festiva.

Vaša reakcija na temu