Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Zabrinuti ste da se vaše dijete ne kreće dovoljno? Fitness centar Joker ima odlično rješenje!
Promo Piše: Sponzorirani sadržaj

Zabrinuti ste da se vaše dijete ne kreće dovoljno? Fitness centar Joker ima odlično rješenje!

Cilj je upoznati najmlađe s osnovama raznih sportova

U vremenu kada djeca previše vremena provode pred ekranima, a premalo u igri i fizičkim aktivnostima, jedan od najvećih problema modernih roditelja jest - razviti ljubav prema sportu kod mališana.

Univerzalna sportska škola u Fitness centru Joker, svim roditeljima djece od 3 do 7 godina, pruža mogućnost da, uz budno oko kineziologa, najmlađe uvedu u svijet sporta. Originalan koncept, kakav u Splitu do sada nije bio dostupan, za cilj ima povesti djecu na putovanje kroz svijet atletike, nogometa, rukometa, odbojke, košarke, gimnastike i tenisa.

Na taj način, najmlađi će prije svega zavoljeti sport, usvojiti osnovne motoričke vještine, ali i moći prepoznati afinitete za pojedinačni sport koji kasnije mogu nastaviti trenirati. 

- Razmišljajući što je djeci važno ponuditi u današnjem vremenu digitalizacije i sve zastupljenijeg sjedilačkog načina života, jednoglasno smo došli do zaključka da su nam potrebna osnovna motorička gibanja koja su jako smanjena - kaže prof. Damir Laštre, osnivač STC centra i direktor Fitness centra Joker te naglašava kako je glavna misija potaknuti djecu na kretanje: 

- Na pravilna skakanja, provlačenja, kotrljanja, nošenja, bacanja... što su nekada u svakodnevnoj igri radila i cjelovito se razvijala, kako motorički, tako kognitivno i socijalno.

Na treninge je moguće doći jedan ili dva puta tjedno, a termini su srijedom od 10 do 11 i od 15 do 16 sati, te subotom od 10 do 11. 

- Pozivamo sve roditelje na gratis trening u centru kako bismo zajedno gradili temelje za buduće šampione! - poručili su iz STC centra, a dodatne informacije se mogu dobiti pozivom na brojeve 091 918 5951 i 095 577 1922. 

Ciljevi motoričkog programa sportske škole:

• razvijanje motoričkih i funkcionalnih sposobnosti

• zadovoljenje potrebe za igrom

• usvajanje i usavršavanje motoričkih znanja 

• socijalizacija te upoznavanje sa sportom i trenažnim procesom

• cjeloviti razvoj kroz prepoznavanje i poticanje individualnih sposobnosti i mogućnosti 

• razvijati socio-emocionalnu osjetljivost, elemente suosjećanja i empatije prema ostaloj djeci

• razvijati sposobnost za druženjem, dogovaranjem i suradnjom s drugom djecom 

• utjecati na spremnost djeteta da slijedi upute zadane od strane voditelja u programu

• razvijati kod djeteta pozitivnu sliku o sebi i razvoj samokontrole pri usmjerenoj aktivnosti

• isprobavanje i istraživanje mogućnosti vlastitog tijela kroz pokret i igru 

Vaša reakcija na temu