Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com ZANIMLJIVO PREDAVANJE Goran Borčić pričat će o stvaranju ugostiteljstva u Splitu

ZANIMLJIVO PREDAVANJE Goran Borčić pričat će o stvaranju ugostiteljstva u Splitu

Održat će se 27. studenog u kavani Bajamonti

Profesor Goran Borčić će u srijedu, 27. studenog, u kavani Bajamonti održati predavanje o stvaranju ugostiteljstva u Splitu. 

Početak predavanja je u 11 sati, a nakon prezentacije razvoja kavana na pojedinim splitskim lokacijama do 1940-ih godina, predstavnica Udruženja ugostitelja Split Jelena Tabak i prof. Goran Borčić, povjesničar umjetnosti i bivši ravnatelj Muzeja grada Splita, odgovarat će na pitanja.

- Cilj predavanja je upoznati prisutne ugostitelje, ali i širu javnost, s povijesnim činjenicama i zanimljivostima vezanima uz ugostiteljstvo u Splitu. Razdoblje koje će prof. Borčić predstaviti okupljenima puno je zaboravljenih mjesta, običaja i anegdota, a sve to će dobro dočarati kulturu splitskog načina života koji se još od 17. stoljeća odvijao upravo u kavanama - poručuju organizatori.

Vaša reakcija na temu