Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Press Zatvorene prijave na pop up sajam: Šibenski sajam knjiga prerastao grad

Zatvorene prijave na pop up sajam: Šibenski sajam knjiga prerastao grad

Održat će se u subotu, 19. listopada

Zatvorene su prijave za sudjelovanje na Pop up sajmu knjiga koji zajednički organiziraju Gradska knjižnica Juraj Šižgorić i Kulturna udruga Fotopoetika. 

Sajam će se održati u subotu 19. listopada od 10.30 do 12 sati u Perivoju Roberta Visianija (u slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta program seli u Knjižnicu), a sudjelovat će ukupno 11 izlagača. Među njima građani, udruge te ostale organizacije, a prvi put na sajmu će gostovati i predstavnici drugih gradova. 

Šibenik na peti Pop up sajam knjiga stiže udruga Bookalove iz Makarske. 

'Osim toga pridružit će nam se i Javna ustanova Nacionalni park Krka, Lions klub Luce, Inner Wheel klub te dva kluba čitatelja', otkrili su iz Fotopoetike.

Pop up sajam knjiga dio je programa manifestacije Mjesec hrvatske knjige od 15. listopada do 15. studenog za čiji sadržaj i ove godine brine šibenska Gradska knjižnica.

Iz Gradske knjižnice Juraj Šižgorić poručuju da su iznimno zadovoljni 'brojem i raznolikošću sudionika prijavljenih na ovogodišnji, 5. po redu, pop-up book store, mini sajam knjiga'.

'Ovo događanje, koje je po prvi put organizirano u sklopu provođenja C-Change projekta, kojem je cilj bio podizanje razine svijesti građana o klimatskim promjenama kroz djelovanje sektora kulture i umjetnosti, sada već postalo tradicionalnim dijelom programa obilježavanja manifestacije Mjesec hrvatske knjige. Šibenski pop-up book store tako ima dvojaku ulogu – promiče načelo 3R (reduse, reuse, recycle) dok istovremeno potiče čitanje i razgovor o knjigama. Ono što dodatno potvrđuje uspješno povezivanje kulture i ekologije jest interes i podrška Javne ustanove Nacionalni park Krka', ističu iz Knjižnice.

'JU NP Krka ima bogatu izdavačku djelatnost kroz koju želimo poticati širenje znanja o prirodnim vrijednostima i kulturnoj baštini našeg Parka. Sudjelovanjem na sajmu knjiga s našim izdanjima, koje ćemo rado poklanjati posjetiteljima, želimo podržati ovakve inicijative koje promiču ljubav prema knjizi, edukaciji i zaštiti prirode. Vjerujemo da je ovo sjajna prilika za povezivanje s lokalnom zajednicom i dijeljenje sadržaja koji obogaćuju znanje i razumijevanje o prirodi', poručili su iz JU NP Krka.

Pop-up sajam knjiga samo je mali dio programa koji će se istog dana subota, 19. listopada, održati u Knjižnici i ispred nje, ovisno o aktualnim vremenskim prilikama. 

'Pozivamo sve zaljubljenike u lijepu pisanu riječ, druženje uz knjige i razgovore ugodne da nam se pridruže na sajmu od 10.30 do 12 sati', pozivaju iz Fotopoetike.

Vaša reakcija na temu