Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović ZIMSKA ADVENTURA: Trogir će ugostiti Jelenu Rozgu, Maju Šuput, klapu Cambi, Giuliana i brojne druge

ZIMSKA ADVENTURA: Trogir će ugostiti Jelenu Rozgu, Maju Šuput, klapu Cambi, Giuliana i brojne druge

Više od 46 događanja održavat će se kroz 36 dana adventa, koji već slovi kao najbolji u Dalmaciji

Trogir najavljuje bogat program s ponajboljim hrvatskim i regionalnim glazbenim imena. Između ostalih, u ovom mediteranskom gradiću pod zaštitom UNESCO-a na adventu će pjevati: Jelena Rozga, Vesna Pisarović, Leteći odred, klapa Cambi, Jura Stublić, Giuliano i Diktatori, Indira Forza ex. Colonia, Marko Kutlić, Kuzma i Shaka Zulu, Ivana Banfić, Petar Dragojević, Latino, Željko Krušlin i brojni drugi.

- Bez neke lažne skromnosti, mogu reći da će biti jedan od najboljih advenata u Dalmaciji. Naša Zimska adventura započinje 1. prosinca koncertom Maje Šuput i završava 6. siječnja. Više od 46 događanja održavat će se kroz 36 dana na dvije lokacije - kazao je Viktor Novak, zamjenik gradonačelnika Trogira.

Ulaz na sve događaje je besplatan, a za sve posjetitelje i goste adventskih radosti u Trogiru bit će osiguran i besplatan parking tijekom cijelog perioda trajanja Zimske adventure na svim gradskim parkiralištima.

- Parking T1 i T4 bit će besplatni cijeli dan, a ostali od 14 sati do 6 sati ujutro. Na veselje najmanjih, pripremili smo i ove godine lunapark koji će biti smješten na parkiralištu T1. Po prvi puta adventski program obogatili smo sa sportskim događanjem 'Adventura Trail 2023.', koja će se održati 10. prosinca u 12 sati, startajući na Trgu Ivana Pavla II. Ovisno o fizičkoj spremi i kondiciji natjecatelji će odabrati između dvije staze dužina 5 ili 11 kilometra - najavio je Novak. 

Grad Trogir i Turistička zajednica Trogira pobrinuli su se i za novu rasvjetu i dekoraciju kako bi grad poprimio čaroban izgled.

- Program garantira dobru zabavu kroz prosinac u Trogiru. Težili smo i ove godine da program bude raznovrstan, tako možemo najaviti zabavu za sve generacije, a sudjeluju regionalne glazbne zvijezde, lokalni bendovi i udruge. Jutarnji program rezerviran je za dječje kreativne radionice, predstave i interaktivne sadržaje. Na Trgu Ivana Pavla II u ponudi će biti tri ugostiteljske kućice, dok će na Trgu 7 palmi biti jedna - rekao je Marin Piveta, direktor Turističke zajednice Grada Trogira.

Na Silvestrovo u Trogiru nastupaju u jutarnjem programu Kuma&Shaka Zulu, a u večernjem grupa Centrifuga. 

- Često se govori da su naša gradska središta dosta prazna, mi nastojimo ovakvim bogatim programom oživjeti grad. Pokazujemo da Trogir, iako je manji od drugih gradova u Splitsko-dalmatinskoj županiji, ima za pravo reći si da je najbolji adventski grad u Dalmaciji. Vjerujem da će po završetku manifestacije biti i jedan od najboljih u Hrvatskoj - zaključio je Piveta.

Detaljni program pogledajte ovdje.

Vaša reakcija na temu