Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Povlače se posni krekeri od pira i durum pšenice

Povlače se posni krekeri od pira i durum pšenice

Nije naveden alergen - mliječni protein

Državni inspektorat obavještava potrošače o opozivu posnih krekera od pira (Pane azzimo di farro) 200 g, LOT 422 C 23 i LOT 557 C 23, roka trajanja 30/08/2024 i 16/09/2024 i proizvoda Velette od durum pšenice (Velette senatore cappelli) 200 g, LOT: 350 C 23, 736 C 23, 756 C 23, 015 A 24, 084 A 24, rok trajanja 23/08/2024, 06/10/2024, 11/10/2024, 04/11/2024, 12/11/2024, proizvođača Sottolestelle srl societa benefit  jer je u navedenim proizvodima utvrđen alergen mliječni protein koji nije označen.

S obzirom na to da na proizvodima nije označen alergen mliječni protein, proizvod može predstavljati rizik po zdravlje potrošača osjetljivih na isti dok ga osobe koje nisu alergične mogu i dalje upotrebljavati bez ograničenja.

'Proizvod nije u skladu s Uredbom 178/2002 o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane i Uredbom (EZ) br. 1169/2011 Europskog parlamenta i Vijeća od 25. listopada 2011. o pružanju informacija o hrani potrošačima, kojom se izmjenjuju i dopunjuju Uredbe (EC) br. 1924/2006 i (EC) br. 1925/2006 Europskog parlamenta i Vijeća Direktive 2000/13 / EZ Europskog parlamenta i Vijeća, Direktive Komisije 2002/67 / EZ i Direktive Komisije 2002/67 / EZ 2008/5 / EZ i Uredbe Komisije (EZ) br. 608/2004', priopćio je Državni inspektorat.

Riječ je o talijanskim proizvodima koje na tržište u Hrvatskoj stavlja Bio svijet.

Vaša reakcija na temu