Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Piletina s roštilja marinirana u pivu

RECEPT Piletina s roštilja marinirana u pivu

Sočna i ukusna

Vrijeme je za otvaranje sezone roštilja! I zato Miss Gastro donosi ovaj odličan recept za piletinu s roštilja mariniranu u pivu

Ima li što bolje od sočne i aromatične piletine s roštilja? Ako do sada niste probali marinadu od piva s dodatkom češnjaka i omiljenih začina, svakako ju stavite na svoj popis!

Jednostavne namirnice i začini, s dodatkom tvojeg omiljenog piva čine ovo jednostavno jelo, na čiju će ti pripremu otići veoma malo vremena, a postat će jedno od tvojih omiljenih. 

Sastojci

pivo 325 ml

maslinovo ulje 3 žlica

češnjak 5 režanj

origano 1,50 žličica

sol 1,50 žličica

crni papar 1 žličica

kajenska papričica 1 žličica

pileći zabatak - otkošteni 10 kom

Postupak

Stavi piletinu u veliku vrećicu. Pomiješaj sastojke marinade i prelij ih preko piletine. Protresi vrećicuda se svi komadi piletine jednako oblože marinadom. Ostavi piletinu u marinadi u hladnjaku 12 do 36 sati. Idealno bi bilo 24 sata.

Sljedećeg dana, kada dođe vrijeme roštiljanja, piletinu izvadi iz hladnjaka i pusti ju da 30 minuta do sat vremena odstoji na sobnoj temperaturi.

Zagrij roštilj i marinirane otkoštene pileće zabatke peci 6-8 minuta sa svake strane. Na roštilj dodaj i krišku limuna za bolji miris, te po želji češnjak. Piletinu po želji dodatno zapeci ako želiš da postane hrskavija. 

Vaša reakcija na temu