Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ante Mandić USVOJENO GODIŠNJE IZVJEŠĆE ŽUC-a: U održavanje i izgradnju cesta uloženo oko 22,4 milijuna eura

USVOJENO GODIŠNJE IZVJEŠĆE ŽUC-a: U održavanje i izgradnju cesta uloženo oko 22,4 milijuna eura

Upravljaju županijskim i lokalnim cestama u ukupnoj dužini od oko 1700 km

Na današnjoj 27. sjednici skupštine Splitsko-dalmatinske županije usvojen je Godišnji izvještaj o ostvarenju financijskog plana i plana građenja te održavanja ŽUC-a Split za 2023. godinu. 

'Realizacija iznosi oko 97% plana, a prihod je 2,4% viši od predviđenog. U održavanje i izgradnju cesta te ostale djelatnosti vezane uz županijske i lokalne ceste uloženo je oko 22,4 milijuna eura. 

Neki od istaknutijih projekata iz 2023. godine su završetak radova na 2. dionici nove ceste prema regionalnom centru za odvajanje otpada u Lećevici, izgradnja obilaznice Stomorske, rekonstrukcija dvije krivine u Splitskoj, ceste Vrgorac – Stilja, ceste Bisko – Rošca, te radova na cestama Grab – Otok. Također, rekonstruiran je most na Čikotinoj lađi preko rijeke Cetine. U istoj godini započeti su radovi na rekonstrukciji županijske ceste kroz Trogir, ceste prema Rastovcu, Zagvozd, Nikolićima, Lovreću, te na završetku donjeg stroja ceste Dubovica – Sveta Nedjelja i Koljane – Dabar, ceste Ričice – Studenci, te na sanaciji ceste od Pavića mosta do HE Kraljevac. Većina tih projekata je dovršena ili su pri kraju u 2024. godini.

Županijska uprava za ceste Split upravlja županijskim i lokalnim cestama na području Splitsko-dalmatinske županije u ukupnoj dužini od oko 1700 km. Njen cilj je ravnomjerno ulaganje u sve dijelove županije, s posebnim naglaskom na prometnice s većim prometnim opterećenjem', stoji u objavi.


Vaša reakcija na temu