Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Press PRVENSTVO HRVATSKE U PIKADU Dominacija splitskog Dioklecijana u Slavonskom Brodu

PRVENSTVO HRVATSKE U PIKADU Dominacija splitskog Dioklecijana u Slavonskom Brodu

Pobijedili u tri kategorije

Ovog vikenda je u Slavonskom Brodu održano 29. po redu ekipno prvenstvo Hrvatske u pikadu gdje se okupilo preko 700 pikadista iz cijele Hrvatske.

Splitski Dioklecijan ga je doslovno izdominirao te se okitio naslovima prvaka u elitnoj 1. kategoriji, 2. kategoriji te kategoriji dama, a u 3. kategoriji osvojio 4. mjesto.

Natjecanje je započelo u subotu ujutro u 10 sati grupnom fazom koja se sastoji od 8 skupina po 4 ekipe gdje 2 prvoplasirane nastavljaju natjecanje na turnirskoj listi.

Odmah nakon grupne faze se dalo naslutiti da se sprema nešto veliko za Splićane jer su u svim kategorijama osvojili svoje skupine te se plasirali u TOP 16 završnu fazu natjecanja u kojoj su potrebne još dvije pobjede za otvaranje 'vrata raja' odnosno plasmana u sljedeći dan gdje će ostati najboljih 8 ekipa u državi.

Dioklecijan je to odradio na najbolji mogući način i u svim kategorijama se plasirao u finalni dan natjecanja TOP 8.

Sam taj plasman je već raritet u svijetu pikada, a ono što će se dogoditi u nedjelju je nešto što će teško netko opet ponoviti.

'Majstori s mora' svjesni da mogu napraviti nešto što će ostati zlatnim slovima upisano u svim 'pikado knjigama' ubacuju u veću brzinu i ispisuju povijest ovog sporta te osvajaju Prvenstva Hrvatske u 3 kategorije.

1. kategorija 501 D.O.

Danijel Ivezić, Slavko Brzić (kap.), Stipe Pelivan, Romeo Grbavac, Vedran Dukić, Max Hopp, Miro Milković, Neven Ćopić

2. kategorija 501

Niko Tuta, Drago Grljušić (kap.), Domagoj Bratinčević, Ivan Plazibat, Ivan Šiško, Karlo Božin

Kategorija dame 501 D.O.

Josipa Brzić, Maja Tešija (kap.), Olja Pavlović, Ana Mamut, Natalija Šimac, Mia Čudina

U 3. kategoriji 501 M.O. ostaju na korak do postolja te osvajaju 4.mjesto: Velimir Smolčić, Ivan Bazo (kap.), Tomislav Akrap, Vladimir Lulić, Antonio Čičmir, Matej Markotić.

Vaša reakcija na temu