Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
HGK Županijska komora Split u posjeti Gradu Vrgorcu

HGK Županijska komora Split u posjeti Gradu Vrgorcu

Gospodarska zona Ravča uvrštena je na Kartu investicijskog potencijala županija koju vodi HGK, kao zona koja zadovoljava sve kriterije koje investitori zahtijevaju

Direktorica ŽK Split Vesna Friedl sa suradnicima u Vrgorcu se sastala s gradonačelnikom Antom Pranićem i njegovim zamjenikom Milom Hercegom, direktoricom Poduzetničkog centra Vrgorac d.o.o. Milkom Beus te pročelnikom Goranom Ćulavom, a na temu gospodarskog razvoja Grada Vrgorca i mogućnosti suradnje.

Gradonačelnik je predstavio aktivnosti Gospodarske zone Ravča, u okviru koje su gotovo sve parcele prodane, ali se priprema realizacija drugog dijela zone. Sve su potrebne dozvole ishođene, kompletna infrastruktura je riješena, a radi se i na priključku za plin. Uz prihvatljivu cijenu zemljišta i određena oslobođenja od komunalnog doprinosa, kao osnovnu prednost ove zone ističe blizinu prometne infrastrukture, prvenstveno misleći na autocestu te luku Ploče.

Gospodarska zona Ravča uvrštena je na Kartu investicijskog potencijala županija koju vodi HGK, kao zona koja zadovoljava sve kriterije koje investitori zahtijevaju. Osmišljena promocija gospodarske zone, uz pristup i dobru suradnju s potencijalnim investitorima, pokazali su se u Vrgorcu kao presudni faktori za uspjeh.

Osim zone, u gospodarstvu Vrgorca sve je značajniji turizam koji je u porastu, a namjera je podizanje turističke ponude prvenstveno kroz kulturnu baštinu.

Veliki potencijal je u poljoprivredi i proizvodnji hrane, a gotovo 450 registriranih OPG-ova glavni su pokretači ove djelatnosti koja je na vrgoračkom području tradicionalno prisutna. Poduzetnički centar Vrgorac d.o.o., uz aktivnosti prijave gradskih projekata na europske i nacionalne natječaje za sufinanciranje, pruža pomoć OPG-ovima u dobivanju bespovratnih sredstava.

Zaključeno je kako je za gospodarski napredak neophodno sudjelovanje i koordinirano djelovanje svih dionika, a osobit je naglasak stavljen na potrebu zajedničke promocije gospodarskih zona i investicijskog potencijala Splitsko-dalmatinske županije.

Vaša reakcija na temu