Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
KOLONA SJEĆANJA: Pogledajte video iz Vukovara

KOLONA SJEĆANJA: Pogledajte video iz Vukovara

Plenković je poručio da treba otvoriti stranice pomirbe, ali da ratni zločini ne zastarijevaju

Nekoliko desetaka tisuća ljudi iz cijele Hrvatske sudjelovalo je u Koloni sjećanja koja je oko 10.30 sati krenula od vukovarske bolnice do Memorijalnog groblja. Na čelu kolone su bili vukovarski branitelji i obitelji ubijenih i nestalih branitelja. Put je dug 5,5 kilometara, a na Memorijalnom groblju su položeni vijenci i zapaljene svijeće u spomen na žrtve stradale u obrani Vukovara. 

Premijer Andrej Plenković poručio je da treba otvoriti stranice pomirbe i suživota, ali da za ratne zločine nema oprosta ni amnestije.

- Ratni zločini su zločini protiv bolesnih, ranjenih, civila, zarobljenika i tu nema oprosta. To treba istražiti do kraja i procesuirati. Ratni zločin ne zastarijeva ni po našem pravu ni po međunarodnim konvencijama - rekao je Plenković.

Ministar branitelja Tomo Medved poručio je da je  pri kraju izrada Zakona o Vukovaru - mjestu posebnog pijeteta.

- Najvažnije je Vijeće koje bi imalo nadležnost upravljati sa svim pozicijama od Ovčare do Trpinjske ceste i Veleprometa, osmišljavanje na koji način i što se može odrađivati na tim lokalitetima, rješavanje imovinsko-pravnih odnosa, upravljanje u svakom pogledu s tim lokalitetima kako bismo u sustavu mogli posložiti stvari vezane uz odgovornost svakog tog lokaliteta - rekao je Medved.

Pogledajte kako je bilo u Koloni sjećanja...



Vaša reakcija na temu