Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Hrvatski boksački savez BOKS Splićanka Lucija Bilobrk osvojila srebro i titulu doprvakinje na Europskom prvenstvu!

BOKS Splićanka Lucija Bilobrk osvojila srebro i titulu doprvakinje na Europskom prvenstvu!

Pripala joj je i nagrada od 10.000 dolara

Splićanka Lucija Bilobrk, članica BK Pit Bull, osvojila je srebrnu medalju u kategoriji do 81 kg na Europskom prvenstvu u Beogradu, javlja Hrvatski boksački savez.

Čestitke idu i treneru Anti Matasu.

Lucija je u finalu u Dvorani Aleksandra Nikolića u Beogradu izgubila jednoglasnom odlukom sudaca od neprikosnovene, dominantne prvakinje Rusije Elene Gapeshine (28).

Lucija nije uspjela zadržati silovitu, nižu, ali nevjerojatno okretnu i eksplozivnu Ruskinju koja je od prve sekunde napala svim sredstvima, uletavala u našu reprezentativku i prijetila opasnim desnim i lijevim krošeima.

Visoka i snažna splitska pitbullovka bila je, potpuno neuobičajeno za nju, prisiljena na povlačenje pred topničkim udarima Ruskinje koja je nezaustavljivo napadala u valovima i pronalazila pukotine u gardu naše prvakinje.

Ruskinja Gapeshina stekla je jednoglasnu bodovnu prednost u prvoj rundi, povećala je još u drugoj uz jedan precizni kroše koji je sudac procijenio kao brojanje i potvrdila pobjedu u trećoj rundi.

Naša prvakinja, koja godinama na državnim prvenstvima vlada teškom kategorijom, uz sve pokušaje  preokreta meč, da napadne i pritiskne Gapeshinu, nije mogla pronaći efikasno protuoružje za vrhunsku rusku boksačicu koja zasluženo nosi zlato i nagradu od 15.000 dolara.

Luciji sve čestitke za fantastičan uspjeh na Europskom prvenstvu u Beogradu, prvo seniorsko žensko finale za Hrvatsku i prvo europsko odličje za splitski ženski boks, koje je osigurala sigurnim trijumfom u polufinalu protiv domaće predstavnice, reprezentativke Srbije Elme Hajrović.

Na svečanom proglašenju Luciji je srebro dodijelio Jurica Runtić, predsjednik Marketinške komisije Svjetske boksačke federacije IBA-e i najutjecajniji hrvatski dužnosnik u svjetskoj i europskoj boksačkoj federaciji.

Uz srebrnu Luciju Bilobrk i zlatnu Ruskinju Elenu Gapeshinu, bronce u kategoriji do 81 kg osvojile su Elma Hajrović (Srbija) i Viktoriya Kebikava (Bjelorusija).

Trofejna boksačka karijera tek je pred njom, tek su joj 24 godine i ove godine uz europsko srebro, osvojila je i zlato na Kupu nacija u Somboru na kojem je svladala i viceprvakinju svijeta iz Uzbekistana.

Vaša reakcija na temu