Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Drugog dana europskog taekwondo prvenstva Hrvatska ostala bez medalje

Drugog dana europskog taekwondo prvenstva Hrvatska ostala bez medalje

Ivan Šapina nije uspio obraniti naslov

Drugog dana europskog taekwondo prvenstva Hrvatska je ostala bez borbe za odličja u ranoj fazi natjecanja. 

Iako je epilog mogao biti znatno drugačiji, nedoststak koncentracije i peh u ždrijebu kumovao je drugom danu bez medalje za Hrvatsku. 

Olimpijac Ivan Šapina i prvi nositelj kategorije do 87 kilograma te aktualni europski prvak i svjetski viceprvak nije uspio obraniti naslov. Već u drugom kolu ždrijeb ga je namjerio na vjerojatno najtežeg mu protivnika, Norvežanina Ordemanna koji je bio takozvana mina u ždrijebu zbog promjene kategorije. U neizvjesnom i uzbudljivom meču pobjeda je otišla na stranu Norvežanina.

Uzbudljivo je bilo i u srazu ženske teške kategorije između još uvijek juniorke Magdalene Matić iz splitskog Marjana i odlične Britanke Rebecce Mcgowan, aktualne svjetske viceprvakinje. Britanka je odlila svim napadima mlade Magdalene i slavila s 2:3 i 2:6 u rundama. 

Europska prvakinja za mlađe seniore u kategoriji do 53 kilograma Mia Tukić u prvom je kolu imala najtežu borbu koja je mogla usmjeriti prema medalji ili ostaviti praznih ruku. Izvrsna reprezentativka Bosne i Hercegovine Ada Avdagića slavila je protiv Splićanke te otišla u borbu za medalju. 

Drugog dana nastupio je i Jan Flegar iz Jastreba iz Zagreba, ali je bolji od njega s 0:2 u rundama bio predstavnik Rusije. 

Vaša reakcija na temu