Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr DUPLIN OSVRT: Bila je to rovovska bitka u kojoj su obje momčadi igrale bez rizika
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Bila je to rovovska bitka u kojoj su obje momčadi igrale bez rizika

Hajduk je igrao isključivo na Futacsa koji se tukao, vukao, hrvao s Arajuurijem

Teška je to bila bitka u Danskoj, gdje Brondby ni Hajduk niti u jednom trenutku nisu preuzeli ni zrno rizika, te se u splitski uzvrat ulazi sa startnih 0:0.

Bila je to rovovska borba tijekom koje se ništa od najavljivanoga nije događalo na terenu. Brojni analitičari su označili bokove kao najslabiju točku Brondbyja, te presing kao njihov karakterističan stil igre, kojim protivniku 'ne daju disati'. Što se bočnih domaćih igrača tiče, oni nisu bili pod očekivanim pritiskom, a Hajduk je igrao isključivo na Futacsa koji se cijelu utakmicu tukao, vukao, hrvao s Arajuurijem.

U odnosu na gostujući dvoboj s Levskim, Hajduk ni blizu nije imao toliko prostora za napad, Danci su puno čvršća i fizički moćnija momčad, a oba sastava su praktički cijelo vrijeme napadala na punu obranu, gdje gotovo da i nije bilo čistih prilika.

Hajduk je najbolju šansu u prvom dijelu imao u 11. minuti kada je Erceg proigrao Savvasa, a udarac Grka sa 16 metara zapeo u bloku, dok su domaćini najopasnije zaprijetili u 36. kada je Mensakh punom nogom opalio pored gola. Igra nije bila lijepa za oko, tijekom poluvremena sam primio poziv s pitanjem:

- Bi li ikad gledao ovakvu utakmicu da ne igra Hajduk?

Pa jasno da ne bih. Ali kad su 'bijeli' na terenu onda proživljavam svaku akciju, dodavanje, aut, uklizavanje... I ne vjerujem da će me ikad štufat. 

Brondby je najozbiljniju kombinaciju odigrao u 48. minuti, kada je Pukki s desne strane odigrao za Mukhtara, a ovaj nije pogodio okvir. Hajdukova obrana djelovala je sigurno, u ovoj najjačoj formaciji nije bilo individualnih pogrešaka, a i Stipica je djelovao pun samopouzdanja, tako da cijeli zadnji red zaslužuje visoku ocjenu.

U sredini se više očekivalo od Hamze, kojega u napadu kao da nije bilo, igra ga je preskakala i uopće nije došao u priliku da odigra zadnji pas. Žrtva taktike je u neku ruku bio i Vlašić, koji bi u ovakvim susretima trebao biti prevaga s obzirom da je dominantan u igri jedan na jedan, ali, ponavljamo, bila je ovo rovovska borba u kojoj je Hajduk ispunio cilj - ima povoljan rezultat pred uzvrat u Splitu.

Najbolju Hajdukovu priliku u nastavku nije realizirao Zoran Nižić u 95. minuti. Da jest, onda bi sve što se tada događalo bilo savršen scenarij za film 'genijalac Carrillo i njegova taktika'. Pazite sad: čovjek je sve karte bacio na Futacsa. Čak se i Ohandza po ulasku vraćao duboko u obranu. Mađar se u teškoj borbi tek dva puta uspio odlijepiti od dosadnog Arajuurija, ali izborio je nekoliko prekršaja pa na kraju i isključenje za Finca u 93. minuti. Pravi happy end bi bio da je Brondby bez najsnažnijeg braniča primio gol u zadnjoj akciji nakon kornera, ali za to je Nižić sa šest metara trebao loptu pogoditi glavom umjesto ramenom... Ostalo je 0:0, ali barem je Brondby izgubio 'teškaša' za uzvrat.

Sve u svemu, čeka nas još 90 minuta rovovske bitke. Najprije se nadamo da će žalba 'bijelih' ipak značiti i publiku na tribinama Poljuda, a u ovom trenutku svakako možemo konstatirati da se Hajduk pokazao u čvrstom, borbenom i koncentriranom izdanju, te izborio povoljan rezultat za splitski uzvrat.  

   

Vaša reakcija na temu