Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
KAMP VRATARA U OMIŠU Mirko Alilović: Sretan sam što me Lino pozvao natrag u reprezentaciju

KAMP VRATARA U OMIŠU Mirko Alilović: Sretan sam što me Lino pozvao natrag u reprezentaciju

Radimo prave stvari za Grad, državu, zajednicu, a najviše za hrvatski rukomet - kazao je Mario Čaljkušić

U Omišu će se od 1. do 7. srpnja održati sedmi po redu Uniqa međunarodni kamp rukometnih vratara. Riječ je o događaju koji će okupiti više od 500 sudionika iz 45 zemalja.

- Možemo istaknuti da smo jedna od najljepših županija, u što će se naši gosti i uvjeriti. Najsportskija smo županija na svijetu, jako nam je drago da se ovakve manifestacije održavaju kod nas. Vidi se sve veći odaziv, ima odjeka u svijetu rukometa i sporta - rekao je u ime Splitsko dalmatinske županije Tomislav Đonlić.

Glavni organizator je Mario Čaljkušić

- Nije mala stvar raditi događaj sedmu godinu zaredom, to su ozbiljne brojke. Nastavak lijepe priče kada smo organizirali kamp za veterane. Radimo prave stvari za Grad, državu, zajednicu, a najviše za hrvatski rukomet.

Jedan od pokrovitelja je i tvrtka Studenac, u njihovo ime kamp je podržao Mijo Milavić.

- Za ovaj projekt smo intimno vezani. Gledamo na ovo kao na dio turističke ponude. Financirali smo sa 2/3 dvoranu, uvijek pomažemo sportu, pogotovo u Omišu.

Jedan od sudionika ovogodišnjeg kampa biti će trener Nantesa Thierry Anti.

- Sretan sam što sam ovdje, kada si trener stalno razmišljaš o rukometu. Za mene je ovo specijalni kamp u svijetu, morate doći i vidjeti.

Najviše pozornosti privukao je Mirko Alilović. Povratnik u hrvatsku reprezentaciju kaže da obožava raditi sa djecom.

- Tu sam od prvog kampa u Makarskoj, tada je bilo djece iz sedam zemalja. Danas smo došli do broja 45, što je ozbiljan broj zemalja. Kamp raste, dobar je, ima puno materijala za naučiti, puno bivših i aktivnih golmana. Uvijek kažu da je golman pola ekipe. Mislim da se u klubovima ne radi prekvalitetno, a tada pada u vodu i talent i želja za radom. Meni je puno bolje kada na utakmicu dođeš nakon tjedna priprema s vrhunskim trenerom - rekao je Alilović, a onda otkrio zanima li ga trenerski posao iza karijere.

- Trenerski posao me ne zanima previše, to je borba sa 16 karaktera, to je jako teško, trebaš biti u glavi jak i sposoban. Ali, rad sa djecom definitivno. Imam strpljenja za njih.

Koji je trener na vas posebno utjecao?

- Zdenko Zorko u reprezentaciji, za mene jedan od najboljih s kojim sam ikada radio.

Vratari prije i danas?

- Prije su rukometne utakmice završavale 13:11, danas se jako malo igra na postavljenu zonu.

Početkom iduće godine kreće Europsko prvenstvo u Hrvatskoj, a naša će reprezentacija u prvoj fazi igrati u Splitu. Protivnici su Srbija, Švedska i Island.

- Bio sam tu 2009., bilo je nezaboravno. Protiv Španjolske i Švedske to je bilo neopisivo. Prva utakmica je sa Srbijom, već sada me ljudi pitaju za ulaznice. Na toj ću utakmici sigurno biti, bio u ekipi ili ne.

Povratak u reprezentaciju?

- Lino me zvao, sretan sam, zadovoljan san, teška faza je iza mene. Dugo je vremena do početka, na raspolaganju sam, tko će braniti to još ne znam - zaključio je Alilović. 

Vaša reakcija na temu