Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Joško Šupić PRESS UOČI DERBIJA Zoran Vulić: Može se reći da je Dinamu ovo prva prvenstvena utakmica u kojoj nisu domaćini

PRESS UOČI DERBIJA Zoran Vulić: Može se reći da je Dinamu ovo prva prvenstvena utakmica u kojoj nisu domaćini

Imamo pozitivan niz, ako treba ćemo i poginuti da ga nastavimo

Hajdukov trener Zoran Vulić uoči subotnjeg derbija s Dinamom je rekao:

- Derbi je, svi su motivirani i tako ćemo sutra izaći na teren. Dinamo ima 25 kvalitetnih igrača, bez obzira u kojem sastavu igra. Teško ih je i pročitati do kraja jer tek je protiv Fenerbahcea igrala njihova momčad koja je u optimalnoj formi. Poznajemo ih dobro, a vidjet ćemo hoćemo li ih uspjeti do kraja pročitati.

Potom je dodao:

- Mislim da smo spremni i učinit ćemo sve da utakmicu privedemo kraju kako želimo. Nama su tri boda važna, neću reći da je Dinamo favorit jer nitko nije favorit na Poljudu, ali može se reći i da im je ovo prva prvenstvena utakmica u kojoj nisu domaćini.

Vulić je potom ispravljen da su igrali jednu gostujuću utakmicu u Gorici, a uslijedilo je pitanje hoće li ih hajdučki napasti ili pričekati...

- Voli bih da to bude hajdučki, moramo još dizati agresivnost, volio bih da budemo puno agresivniji. Motiva imamo, igramo u Splitu, ali ih respektiramo.

Kazao je da su svi na dispoziciji te dodao:

- Said se vratio i konkurira za sastav.

Upitan je potom za komentar dobrog otpora domaćina u Mravincima...

- Ne možemo uspoređivati Dinamo protiv Sloge i Fenera. Oni će ovdje doći motivirani, ali ja se s njima puno ne opterećujem. Ako moja momčad bude prava, onda me nije briga tko je sa suprotne strane.

Na konstataciju da se Hajduk pod njim bitno podigao i nanizao tri pobjede, Vulić je odgovorio:

- Imamo pozitivan niz, ako treba ćemo i poginuti da ga nastavimo.

O sucu Bebeku nije htio, a na konstataciju da je najavljeno uvođenje VAR-a

- Mi ćemo VAR zavarit - rekao je Vulić.

Konstatirao je da nije ni znao da će mu derbi biti 200. prvenstvena utakmica na klupi...

- Uvlakač nisam nikad bio, vjerojatno sam to zaslužio.

O protivniku je kazao:

- Dinamo igra na polukontre i kontre, ima opasne igrače na bokovima i u sredini napada, gdje su Gavranović, Olmo.... Oršić i Hajrović su zbilja klase za ovu našu ligu. Igramo na Poljudu i neću nkome dopustiti da ovdje bude gazda. Igramo protiv kvalitetne momčedi, ali ne smijemo se s njima opterećivati.

Pritom je upitan o nekim svojim davnim golovima Dinamu, pa se prisjetio derbija iz 1987. godine u Maksimiru koji je završen 3:3...

- Tada su BBB i Torcida navijali zajedno. Hvata me tuga kad se sjetim tog zajedništva. Tužan sam kad vidim staviri koje se danas događaju. Volio bih da generacije poslije nas doživljavaju derbije koje sam ja doživio, mirne, s puno golova i aplauz na obje strane.

Netko je spomenuo Olma...

- Olmo je među tri najveća talenta u Europi, to je veliki plus za Dinamo.

Vaša reakcija na temu