Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Skelin: Više od rezultata u zadnje tri utakmice brine me što nismo dali svoj maksimum

Skelin: Više od rezultata u zadnje tri utakmice brine me što nismo dali svoj maksimum

Pred nama je najvažniji dio sezone - rekao je novi direktor Maroje Bubalo

Uoči najave ogleda s Alkarom u Žutom salonu na Gripama pred novinarima se prvi put pojavio Maroje Bubalo, novi direktor kluba.

- Od jučer sam stupio na dužnost, nadam se uspješnoj suradnji i da ćemo se viđati i dalje kada za to bude potrebe. Upoznajem se s puno stvari.

Treneru i većini igrača na kraju sezone ističu ugovori, jeste li razgovarali išta po tom pitanju?

- Tu sam jedan dan, tek sam se stigao upoznati s ljudima i čitavom strukturom. Treba još malo vremena da se sve to posloži, pa ćemo vidjeti kakve su čije želje. Pred nama je najvažniji dio sezone. Ima još vremena.

Vaši prethodnici nisu se baš istakli u pronalaženju sponzora, imate li vi neku dobitnu formulu?

- Mogu samo obećati da ću se truditi. Pronalaženje sponzora je dio šire strategije kluba.

Koji vam je bio motiv?

- Motiv je bio osobni izazov, KK Split predstavlja u sportskom smislu uz Hajduk nešto najznačajnije u gradu - zaključio je Bubalo, da bi potom riječ za najavu nedjeljnog ogleda sa Alkarom (17.05 HTV) dobio Goran Filipović.

- Zeznuto gostovanje, Alkar se bori za ostanak, sigurno će im biti lakše pred domaćom publikom. Moramo se postaviti agresivno i tražiti pobjedu. Nama je Premijer liga dosta bitna.

Je li vas iscrpio put u Cetinje?

- Navikli smo, imali smo dodatan dan slobodno.

Očekuje te veća minutaža jer nema Kalajžića...

- Uvijek sam spreman, falit će nam trojica igrača (Kalajžić, Marčinković i Jukić nap.a), nije isto igrati s deset i sa sedam, osam igrača. Morat ćemo od početka držati jak intenzitet. Treba gledati Alkara, a onda ćemo gledati za dalje. Imamo i Škrljevo u gostima tako da možemo anulirati poraz od Osijeka.

Kako gledaš na premijernu sezonu Druge Aba lige?

- Meni odgovaraju dvije utakmice tjedno, mislim da smo dobili na iskustvu. Igramo sa srednjeplasiranim momčadima iz drugih liga, al pari nama. Svaka utakmica je na nož, to je zanimljivo, čini te boljim igračem, boljim timom - zaključio je Filipović, a onda je svoja razmišljanja za ogled sa Sinjanima iznio trener Ivica Skelin

- Sinj je uvijek nezgodno gostovanje, radi se o susjedima, posebna tenzija. Zadnje vrijeme nismo sretni sa svojim igrama. Više od rezultata u zadnje tri utakmice brine me što nismo dali svoj maksimum. Alkar ima jasne ciljeve, idu prema njima. Uvijek su u Sinju opasni, bez obzira na plasman i igrače. Igru nose dva Amerikanca, u svakom slučaju opasan protivnik. Idemo bez trojice igrača, to nam bitno skraćuje rotaciju. Ovo je prilika za mlađe, sad se prilika ukazala.

I vama ističe ugovor, mijenja li dolazak novog direktora vaše buduće planove? 

- Nemam apsolutno nikakvih planova, razmišljam o ovoj sezoni, ne razmišljam dugoročno. Ja sam isključivo fokusiran na to. Poslije što će biti, vidjet ćemo.

Kako komentirate kazne za incident sa Zadrom?

- Kazao sam odmah da je incident bio nepotreban, neću ulaziti u to tko je više, a tko je manje kriv. Za sportaša je najteže kada ga se kazni neigranjem, svi bi bili zadovoljniji sa kaznom da su spomenuti igrači umjesto suspenzije bili kažnjeni financijski. Nama je to veliki hendikep u situaciji kada nema Jukića i Marčinkovića koje smo koristili pod košem - zaključio je Skelin.

Vaša reakcija na temu