Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot Youtube VIDEO Pogledajte spektakularnu pljačku nakita vrijednog 315.000 eura

VIDEO Pogledajte spektakularnu pljačku nakita vrijednog 315.000 eura

Nikoga nije iznenadilo tko su banditi

Dvojica osumnjičenih pljačkaša iz Srbije, koji su uhićeni zbog sumnje da su u Ateni u Grčkoj opljačkali najmanje dvije zlatarnice i odnijeli plijen vrijedan 315.000 eura, imali su dobro razrađenu shemu - koristili su krivotvorene dokumente, zlatarnicu koju su planirali opljačkati prvo su dugo promatrali i birali onu kraj napuštenih objekata, a policija vjeruje da su imali i kanal kojim su prodavali ukradeni nakit.

U zlatarnice bi upadali uglavnom u kasnim večernjim satima, a dosad je utvrđeno da su u jednu otišli pješice, a do druge su stigli automobilom koji su parkirali u neposrednoj blizini. Izbor zlatarnice nije bio slučajan jer su prilikom obje pljačke odabrali one kraj kojih se nalaze napuštene zgrade u koje bi neopaženo ušli. Zatim bi napravili rupu u zidu kroz koju bi dolazili do plijena, piše Nova.rs.


U objekt bi ulazio samo jedan osumnjičeni i to puzeći, kako se ne bi aktivirali detektori za pokret i alarmi. Prilikom bušenja rupe koristili bi tkaninu kako bi umanjili buku, a nakon završenog posla neopaženo bi odlazili s lica mjesta, noseći sa sobom vreće pune nakita i drugih vrijednih predmeta. Grčki portal Protothema.gr objavio je da im je pomagalo to što bi prije pljačke dobro proučili okolicu, nakon čega bi odabrali doba dana kad ima najmanje prolaznika i prometa.

Potom bi putovali odvojeno, koristeći se krivotvorenim dokumentima, a vozili su isključivo aute koji su se vodili na imena osoba koja nemaju kaznene dosjee.

Dvojica osumnjičenih privedeni su i trenutačno se nalaze u pritvoru. Policija ih nastavlja ispitivati i vjeruje da pripadaju pljačkaškoj bandi Pink Panther.

Vaša reakcija na temu