Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Istraživanje Dalmatinske zagore: Pripovijedanje osnovnoškolaca

Istraživanje Dalmatinske zagore: Pripovijedanje osnovnoškolaca

U organizaciji splitske CEDRA-e

U ponedjeljak, 6. svibnja u 13.30 sati u Crljivici kraj Ciste Velike upriličit će se putovanje kroz priče o Cisti Velikoj koje su osmislili učenici 6. razreda Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića, pod mentorstvom licencirane turističke vodičice Mirjane Svaguše.

Tijekom ture, učenici će promovirati proizvode svoje učeničke zadruge 'Vrisak'. Posjetitelji će imati priliku vidjeti njihove rukotvorine te podržati njihov trud i rad.

'Jednom davno, tri škole iz dalmatinskog zaleđa udružile su se s lokalnom turističkom vodičicom kako bi  organizirali tri jedinstvene pješačke ture koje, ne samo da privlače i fasciniraju lokalne stanovnike, već i  one koji dolaze izdaleka. Vrijeme je da i vi postanete dio ove priče te vas pozivamo da dođete i saznate sve  o ova tri vrlo posebna mjesta', poručuju iz splitske udruge CEDRA, koja provodi projekt.

Pješačke ture će voditi lokalni osnovnoškolci koji su razvili vlastite vještine pripovijedanja i sastavili najinteresantnije priče o svom mjestu. 

'Očekujte priče o povijesti, zanimljive legende i tračeve, ali i lagani  catering, jer ćemo svaku turu započeti s prilikom da udahnete malo lokalnog zraka i kulture prije nego što  krenemo u šetnju. 

Sigurni smo da ćete otići s mnogim uspomenama, a ako poželite, moći ćete imati i opipljivi podsjetnik na  vaše iskustvo te potaknuti učenike na buduća stvaranja. Naime, oni su unutar svojih učeničkih zadruga  razvili jedinstvene suvenire koje ćete moći kupiti prije početka ture. Njihovi suveniri su duboko ukorijenjeni  u jedinstvenu lokalnu priču i duh mjesta, što znači da ćete imati priliku sa sobom ponijeti dio te priče i  nagraditi njihov trud', poručuju organizatori. 

Prijave se zaprimaju putem linka: https://forms.gle/pHhSQ7x85i5Y5CD36


Pješačke ture održavaju se u okviru projekta 'Jednom davno' koji spaja poduzetništvo, pripovijedanje i  bogatu kulturnu baštinu Dalmatinske zagore. Projekt povodi udruga CEDRA Split u suradnji s tri osnovne  škole - Osnovnom školom Ivana Gorana Kovačića, Cista Velika, Osnovnom školom Josip Vergilij Perić, Imotski i Osnovnom školom Trilj. 

Cilj projekta je educirati učenike od 4. do 8. razreda iz partnerskih škola o važnosti marketinga u poslova,  umjetnosti pripovijedanja i kako to dvoje uspješno kombinirati. Također, cilj je poboljšati vidljivost i  profitabilnost učeničkih zadruga partnerskih škola te povećati svijest o lokalnim povijesnim i kulturnim  znamenitostima.

Projekt je sufinanciralo Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske na temelju provedenog  Natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava projektima udruga u području izvaninstitucionalnoga odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2023./2024. iz sredstava Državnog proračuna za 2023. 

Nakon Ciste Velike iduće putovanje je 21. svibnja u 13 sati u Trilju te 23. svibnja u 13 sati u Imotskom.

Vaša reakcija na temu