Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
CEMEX prodao svoje poslovanje u Hrvatskoj kompaniji Duna-Drava Cement za 230,9 milijuna eura

CEMEX prodao svoje poslovanje u Hrvatskoj kompaniji Duna-Drava Cement za 230,9 milijuna eura

Prodana je i imovina u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Srbiji, a da se transakcija potvrdi čeka se odluka regulatora

Iz firme CEMEX danas je stiglo priopćenje sljedećeg sadržaja:

'CEMEX je danas objavio da je potpisao ugovor o prodaji svog poslovanja u Hrvatskoj, uključujući i imovinu u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Srbiji, kompaniji Duna-Dráva Cement za otprilike 230,9 milijuna eura.

Imovina koja se prodaje sadrži 3 cementare (oko 1,66 milijuna tona cementa prodano je 2014. godine), 2 kamenoloma agregata (oko 0,16 milijuna tona agregata prodano je 2014. godine) i 7 postrojenja za proizvodnju betona (oko 0,25 milijuna kubika betona prodano je 2014. godine). CEMEX-ovo poslovanje u Hrvatskoj, uključujući Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru i Srbiju, ostvarilo je neto prodaju od oko 138 milijuna američkih dolara u 2014. godini.

Prihodi dobiveni od ove transakcije koristit će se uglavnom za smanjenje dugova te za opće korporativne svrhe. Zatvaranje ove transakcije podliježe zadovoljavanju standardnih uvjeta za ovu vrstu transakcija, što uključuje odobrenje regulatora. Trenutačno očekujemo finalizaciju ove transakcije tijekom četvrtog kvartala 2015. godine. Financijski savjetnici CEMEX-u u ovoj transakciji bili su Bank of America Merrill Lynch, Citigroup, BNP Paribas i Morgan Stanley.

CEMEX je globalna kompanija za građevinske materijale koja nudi visokokvalitetne proizvode i pouzdane usluge korisnicima i zajednicama u više od 50 zemalja. CEMEX ima bogatu povijest unapređenja dobrobiti svojih klijenata pomoću inovativnih građevinskih rješenja, poboljšanja učinkovitosti te promicanja održive budućnosti'.

Vaša reakcija na temu