Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Dalibor Ninčević: Hrvatske ceste ignoriraju potrebe Solinjana!

Dalibor Ninčević: Hrvatske ceste ignoriraju potrebe Solinjana!

Grad Solin nije zadovoljan planiranom izgradnjom nadvožnjaka pored Mercatora

Solinski gradonačelnik Dalibor Ninčević proziva Hrvatske ceste zbog ignoriranja njihovih potreba. Naime, planiranom izgradnjom nadvožnjaka pored Mercatora koja počinje uskoro, Solin nije zadovoljan, kako kaže, i ne može prihvatiti ponuđeno prometno rješenje.

- Po tom pitanju Grad Solin je odbio dati suglasnost na izmjene građevinske dozvole, upućeno je i niz opravdanih zahtjeva i prigovora da u tom rješenju opće nije predviđeno skretanje prema našem najvećem naselju Priko vode, Mravincima i Kučinama, kao i drugo skretanje od trgovačkog lanca Tommy prema gradu Splitu (Matoševa ulica). Gradu Solinu  je to neprihvatljivo - poručuju iz solinske gradske uprave.

Podsjećaju i da je na sastanku održanom 14. prosinca u prostorijama Hrvatskih cesta to opet ponovljeno i od njihove strane ignorirano, nakon čega su predstavnici Solina na čelu s gradonačelnikom Daliborom Ninčevićem napustili sastanak.

- Gradu Solinu je prioritet i u interesu prometna povezanost, ali i zaštita interesa svojih građana - navode.

Stoga ne namjeravaju odustati, nego će poduzimati daljnje mjere, o čemu će izvijestiti gradonačelnik sa suradnicima i javnost na izvanrednoj konferenciji za medije.

Vaša reakcija na temu