Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Damir Ćosić Roda: Zbog pokušaja ubojstva veterana 4. brigade i njegovog sina na Sućidru tražit ću pojačane policijske kontrole

Damir Ćosić Roda: Zbog pokušaja ubojstva veterana 4. brigade i njegovog sina na Sućidru tražit ću pojačane policijske kontrole

Oružje je prelako dostupno, kriminalci šeću ulicama s uvjetnim kaznama, a naši građani koji su se borili za slobodnu Hrvatsku sada u njoj stradavaju

Predsjednik gradskog kotara Sućidar, gdje su u noći na četvrtak dvojica poznatih delinkvenata napali i pokušali ubiti veterana 4. gardijske brigade i HRVI koji je izgubio nogu na Južnom bojištu i njegovog sina koji je stao u obranu oca, Damir Ćosić Roda uputio je priopćenje u kojem je naveo da su u kotaru duboko potreseni ovim događajem.

- U oca i sina pucala su dvojica kriminalaca koja su pucali na ljude i to nakon bezazlene prometne svađe koju su sami  izazvali. Policija je odmah uhitila dvojicu koji su pucali i zahvaljujemo im na brzoj reakciji. Ali ovakve je događaje potrebno spriječiti. Svjedoci smo sve češćih napada kriminalaca koji se po gradu ponašaju kao da su taj grad oslobodili, ali umjesto da ga poštuju, te poštuju ljude koji su grad oslobodili i čuvali, u njih pucaju - napisao je Roda.

Pozvao je nadležne institucije, sudstvo i policiju da se suprotstave nasilju koje nas okružuje sve češće i sa sve snažnijim i tragičnim posljedicama. 

- Kao predsjednik kotara Sućidar učinit ću sve što je u mojoj moći da naš kotar bude što sigurniji, pokušat ćemo u suradnji s policijom, pojačati ophodnju, s prometnom policijom povećati broj kontrolnih mjesta, ali pravi posao u rukama je i sudstva, a ne samo policije. Oružje je prelako dostupno, kriminalci šeću ulicama s uvjetnim kaznama, a naši građani, isti oni koji su se borili za slobodnu Hrvatsku i Split, stradavaju u oslobođenoj Hrvatskoj, od strane onih koji ne mare za ljudski život i dostojanstvo - naveo je Roda i na kraju uputio apel svim nadležnim institucijama da u skladu sa svojim standardima i mogućnostima učine sve potrebno da Split bude siguran grad. 

Vaša reakcija na temu