Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Dan antifašističke borbe proslavljen na Rivi: Zbor umirovljenica je za kraj ponovno otpjevao 'Oj, Mosore, Mosore!'

Dan antifašističke borbe proslavljen na Rivi: Zbor umirovljenica je za kraj ponovno otpjevao 'Oj, Mosore, Mosore!'

Limena glazba je svirala koračnice, a povorci su se pridružili pripadnici LGBTQ zajednice

21.45 - Na zahtjev publike zbor umirovljenica je ponovno za kraj otpjevao 'Oj, Mosore, Mosore!', a zatim se na binu popeo band Fortuna koji je nastavio zabavljati ljude na Rivi...

21.10 - Nakon gošća iz Pule, na pozornici je Zbor umirovljenica Marineta iz Makarske koje pjevaju hit Mile Hrnića 'Kome bi šumilo more moje sinje'.

20.56 - Pjevaju se revolucionarne pjesme iz Drugog svjetskog rata, a na red su došle i 'Po šumama i gorama' i 'Bella ciao'.

20.45 - 'Padaj silo i nepravdo', zapjevao je amaterski ženski zbor Praksa iz Pule i dobio aplauz okupljenih.

20.30 - Dobili smo slobodu '45. kada je izginija cili ovaj grad. Nisu samo izgubljeni životi, uništene su cijele obitelji, dica su stradala, išla su u izbjeglištvo, pet godina pakla. Došla je sloboda i napokon su ljudi i grad bili slobodni. Opet nas je ta sudbina zatekla 1991. godine kada smo se borili za slobodu, kada smo ginuli boreći se za to da budemo samostalni i nakon toliko godina ponovno ostvarili ono što smo ostvarili 1945. godine. Zabavite se jer danas slavimo dan borbe protiv fašizma, dan kada smo ustali protiv ljutog neprijatelja - rekao je Britvić.

Glazbeni program za sada je više zabavnog nego domoljubnog karaktera.

20.18 - Smrt fašizmu, sloboda narodu! - pozdravio je voditelj programa Joško Bonaći.

- I tebi sinko - uzvratili su mu iz publike.

Pozdrav okupljenima uputio je i Ranko Britvić, predsjednik udruge VeDRA koji je rekao da se mnogi kunu u slobodu, a da oni koji su je izgubili zapravo znaju što to znači.

20.05 - Nastupa puhački orkestar Biranj iz Kaštel Lukšića.

19.51 - Organizator je udruga 'Veterani Domovinskog rata i antifašisti', a želja im je predstaviti branitelje Domovinskog rata i kao antifašiste koji su se borili protiv Miloševićevog režima i njegove agresorske politike koja je u osnovi imala sve elemente fašističkog pokreta.

19.39 - Limena glazba prolazi Marmontovom. Sviraju koračnice, a povorci su se pridružili pripadnici LGBTQ zajednice koji nose zastavu duginih boja. Dok turisti oduševljeno fotografiraju glazbu i kolonu, neki promatrači im u pola glasa psuju 'majku komunističku'.

19.33 - Izvodi se hrvatska himna 'Lijepa naša'...

19.30 - Od Trga Gaje Bulata, ispred splitskog HNK, krenut će povorka praćena limenom glazbom. Okupljeni će proći Marmontovom ulicom do središnjeg dijela Rive gdje će se održati prigodni program povodom proslave Dana antifašističke borbe. Pjevat će se revolucionarne pjesme iz Drugog svjetskog rata kao i druge domoljubne i popularne pjesme.

Vaša reakcija na temu