Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Dean Bubić Ninčević o dugovanju Prometu: Dok se nama prikazuju povećani kilometri i dugovi, Gradu Splitu se oni umanjuju

Ninčević o dugovanju Prometu: Dok se nama prikazuju povećani kilometri i dugovi, Gradu Splitu se oni umanjuju

Predstavnici suvlasnika su tražili detaljnu analizu i jasan prikaz izračuna troškova, ali ih nikad nisu dobili

Splitski dogradonačelnik, Antonio Kuzmanić, iznio je jučer podatke o dugovanjima koje gradovi i općine imaju prema Prometu te najavio kako će autobusi prestati voziti od 1. svibnja ako se dugovi ne podmire. Među dužnicima je naveden i Grad Solin, a evo što o svemu kaže solinski gradonačelnik Dalibor Ninčević.

'U 2023. godini u Solinu uveden metro! Možda ja imam lošiji vid ili prebrzo trčim pa mi promakne, ali po izračunu Prometa izgleda da je u prošloj godini uveden metro, a ne standardne autobusne linije (utvrđene davnih dana). Naime, u javnosti se prezentiraju informacije da Solin i ostali suvlasnici nisu podmirivali troškove prema Prometu te se stvorio ogroman dug', kaže Ninčević te dodaje kako Grad Solin redovno i uredno podmiruje sva javna davanja posebno vodeći računa da sve usluge građanima budu osigurane.

'Ono što se u javnosti ne govori je podatak da je Grad Solin za prošlu godinu prema Prometu imao uplate u visini od cca 700.000,00 eura, a sada se proračun Grada imaginarno tereti za gotovo još toliko, s tim da su sve rate uredno podmirene. Novi financijski teret se pravda povećanjem ostvarenih kilometara po Solinu pa izgleda da Prometovi autobusi voze kružno po sistemu metroa, a vi ste dragi sugrađani najbolji svjedoci koliko takve teze drže vodu', ističe Ninčević.

Navodi i kako su predstavnici suvlasnika tražili detaljnu analizu i jasan prikaz izračuna troškova, ali ih nikad nisu dobili.

'Dok se nama prikazuju povećani kilometri i dugovi, Gradu Splitu se isti umanjuju.  Potpuni uvid u način rada i ucjene Prometa (čitaj Grada Splita) prema ostalim suvlasnicima dat ću idući tjedan na konferenciji za novinare.  Drage sugrađanke i sugrađani, ono u što možete biti sigurni da ću se i ovom prilikom boriti za vaše interese, ali na ucjene, bez obzira od koga dolazile, nikad neću pristati', zaključio je Ninčević.

Vaša reakcija na temu